Vene tennisist teda vihkavale USA publikule: saan teie vilistamisest energiat ja võidan! (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Daniil Medvedev kutsub publikut veelgi kõvemini enda vastu vilistama.
Daniil Medvedev kutsub publikut veelgi kõvemini enda vastu vilistama. Foto: MPI04/Capital Pictures / MPI04/Capital Pictures

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel on selgunud veerandfinalistid. Ning nagu suure mängu juures sageli, tõmbab keegi lisaks sportlikule poolele tähelepanu ka muuga. Tänavu on rambivalguses venelane Daniil Medvedev.

Medvedevi emotsionaalsus on ammu teada. Nüüd New Yorgis astus ta aga uuele tasemele - ja näib, et teadlikult. Kõik algas kolmanda ringi mängust Feliciano Lopeziga. Ta kaotas eduseisult 40:15 oma servigeimi ning kui pallipoiss ulatas talle rätiku, lendas see kõrges kaares väljakule maha.

Medvedev vastas tribüünide pahameelepuhangule keskmise sõrme näitamisega ja oli selge, et suhted on nüüd piisavalt sassis. Pärast seda võeti venelase iga viga vaat et ovatsioonidega vastu. Medvedev kaotas seti, kuid hiljem võitis mängu.

«Tänan teid kõiki, teie energia tõi mulle võidu. Teieta ma arvatavasti kaotanuks. Olin väsinud, eile olid mul krambid. Tahan, et teaksite, kui heidate magama: võitsin teie abiga! Arvan, et sellest energiast jätkub mulle nüüd viieks järgmiseks mänguks. Mida rohkem te niimoodi teete, seda rohkem teie rõõmuks võidan. Aitäh!» pöördus Medvedev pärast mängu vilistava publiku poole.

«Kui aus olla, käitusin matšis Lopeziga nagu idioot. Ma ei saa tehtu üle uhkust tunda. Töötan selle kallal, et käituksin väljakul paremini, sest väljaspool väljakut loen ennast heaks inimeseks,» ütles Medvedev järgmisel päeval Vene meediale. Tõsi, see ei päästnud teda 9000 dollari suurusest trahvist.

Kui järgmise ringi matšiks sakslase Dominik Köpferiga kuulutati välja Medvedevi nimi, lasid tribüünid mõnuga «Buuuuuuuuuu!» See ei viinud teda kuidagi endast välja, ta võitis neljas setis, tegi pärast viimase punkti mängimist mõne tantsusammu. Mõni sekund hiljem selgitas Medvedev käesurumisel vastasele midagi pikemalt - ilmselt seda, et tehtu ei käinud vähimalgi määral tema pihta, vaid oli suunatud publikule.

Muuseas, Medvedevi kaitseks astus välja naiste maailma esireket Naomi Osaka, kes ei mõista, miks publik vihkab venelast. «Tema sarkasm lihtsalt vaimustab,» märkis Osaka turniiri kodulehele.

Tänasest veerandfinaalist võib oodata järgmist vaatemängu, sest Medvedevi šveitslasest vastane Stan Wawrinka on Ameerika publiku eriti suur lemmik... Tegemist on peaväljaku teise mänguga. Eesti aja järgi kell 19 algab esimesena naiste kohtumine Elina Svitolina - Johanna Konta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles