Eurooplaste esimesed tõrked MMil, Schröder ja Saksamaa üllatuslikult audis

Toimetas Ville Arike
Copy
Dennis Schröder jäi Dominikaani vastu hätta.
Dennis Schröder jäi Dominikaani vastu hätta. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / REUTERS

Hiinas jätkuval korvpalli MMil juhtus alles neljandal võistluspäeval nõnda, et keegi Euroopa meeskondadest kaotas muu maailma tiimile - kui tšehhide avavooru kaotust USA-le mitte arvestada. Niisuguseid allajäämisi tuli lausa kaks tükki.

G-grupis võinuks Danilo Barthel viimase sekundi kolmesega Saksamaale Dominikaani vastu võidu tuua, kuid vise läks mööda ja tabloole jäi seis 68:70. Sakslaste liider Dennis Schröder kogus küll 20 punkti ja 7 korvisöötu, kuid tema 18 viskest tabas kõigest 5. Dominikaani üks põhitegijaist on Siim-Sander Vene eelmise hooaja meeskonnakaaslane Gran Canarias Eulis Baez, tema kogus 9 punkti. Avavoorus ka Jordaaniast napilt jagu saanud Dominikaanil on nüüd üllatuslikult kaks võitu ja Saksamaal kaks kaotust.

Samas grupis kohtuvad täna veel Prantsusmaa - Jordaania ning kui üllatust ei sünni, tähendab see, et viimase vooru eel kindlustavad Prantsusmaa ja Dominikaani edasipääsu.

Hiinas kahvatut mängu näitav Montenegro oli avavoorus jäänud F-grupi mängus Kreekale alla 25 punktiga ning kaotas täna Uus-Meremaale 83:93. Võitjaist säras 25 punkti (kolmesed 8/6) ja 7 korvisööduga Corey Webster. Kaotajate peatreener Zvezdan Mitrovic sai juba esimesel poolajal kaks tehnilist viga ja saadeti väljaku äärest minema.

Samas grupis kohtuvad täna veel avavoorus võidukad olnud Kreeka ja Brasiilia.

E-grupis sai esimese võidu Tšehhi, alistades Jaapani 89:76 (Bohacik, Schilb 22 - Hachimura 21). Kui sama grupi hiljem peetavas kohtumises alistab USA Türgi, kindlustab ta esikoha ning Euroopa tiimid selgitavad viimase vooru omavahelises mängus teise edasipääseja.

H-grupis sai Austraalia avavoorus Leedu rongi alla jäänud Senagalist jagu eeldatust raskemalt, võites 81:68. Joe Ingles jõudis võitjatest peaaegu kolmikduublini (17 p, 10 lp, 9 rs), suurimaks korvikütiks kerkis aga 22 punktiga Patty Mills. Austraalia jätkab kahe võiduga ning kui tänases teises mägnus alistab Leedu Kanada, kindlustavad mõlemad võitjad edasipääsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles