Lahkus teenekas käsipallitreener

Postimees Sport
Copy
Sergei Isajev.
Sergei Isajev. Foto: Eesti käsipalliliit

Esmaspäev lahkus meie seast silmapaistev ja teenekas käsipallitreener Sergei Isajev. Aastaid Eesti naiste ja neidude käsipalli arendamisele tõhusalt kaasa aidanud 57-aastane Isajev suikus pärast pikka ja rasket haigust igavesse unne esmaspäeval.

Sergei Isajev sündis 15. oktoobril 1961. aastal. Ise ta sportlasena suuri tiitleid ei võitnud, lõpetas 1988. aastal Tallinna Pedagoogilise Instituudi kehalise kasvatuse ja sõjalise algõpetuse erialal. Töötades õpetajana huvitus ta paarkümmend aastat tagasi käsipallist. Ta liitus SK Reval-Spordi treeneriteperega ja hakkas töötama Kopli tüdrukutega, teatab Eesti Käsipalliliit.

Ülimalt keerulises rajoonis pühendus Isajev täielikult tööle. Tähtsamaks kui tulemused, tuleb hinnata tema hingestatud tööd Koplis, kus rasketes oludes kasvanud tütarlastest aitas ta vormida suurepäraseid inimesi ja tublisid sportlasi. Isajev õppis ja kasvas koos oma tüdrukutega ning võib julgelt öelda, et ta pani töösse kogu oma hinge.

Reval-Spordi erinevate vanuseklasside neidudega võitis Isajev arvukalt medaleid nii Eesti meistri- ja karikavõistlustelt kui mitmelt rahvusvaheliselt turniirilt Lätis, Leedus, Slovakkias ja Venemaal. Veel tänavu kevadel tulid tema treenitud Reval-Sport/Kopli neiud medalile nii A-, B- kui C-klassi meistrivõistlustel.

Isajevi tuntuim õpilane on kahel korral Eesti parimaks käsipalluriks valitud ja hetkel ainsa naismängijana välismaal palliv Alina Molkova. «Mina kohtasin Sergei Borissovitši teises klassis, kui ta kehalise kasvatuse õpetajana meid rahvastepallivõistlustele viis. Seal soovitas keegi tal käsipalliga tegeleda ja ehkki ta ei teadnud alast midagi, tõestas siiski kõigile, et suure tahtmisega saavutab palju,» sõnas Molkova.

«Ta suutis alati võistkonnavaimu üles ehitada ja seda hoida. Ta oli meie jaoks nii isa kui sõber. Ta võis vahel oma asjad unarusse jätta, et meid aidata. Oleme Sergei Borissovitšile igavesti tänulikud võitude, kaotuste, reiside, aga peamiselt emotsioonide eest, mida temaga koos kogesime. Nii suure südamega inimest on raske leida,» tunnistas Molkova.

Sergei Isajevi ärasaatmine toimub reedel, 6. septembril, algusega kell 12 Tallinnas, Pärnamäe kalmistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles