Legendaarse Tretjaki pojapoeg kaitseb Riia Dünamo väravat

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Maksim Tretjak soovib teha käesoleval hooajal KHLis läbimurde
Maksim Tretjak soovib teha käesoleval hooajal KHLis läbimurde Foto: Maxim Tretiak

Läti hoki au ja uhkus Riia Dünamo sõlmis suvel lepingu Maksim Tretjakiga. Eelmise aasta 5. augustil Riia klubi eest debüüdi teinud, kuid hooajal siiski VHLis mänginud 23-aastane venelane on alates sellest hooajast lõunanaabrite esiklubi väravavaht.

Maksim Tretjak on 70-ndatel ja 80-ndatel maailma parimaks kollkipriks peetud, 10-kordse maailmameistri ja 3-kordse olümpiavõitja Vladislav Tretjaki pojapoeg. Seni mängis 192 sentimeetri pikkune ja 100 kilogrammi kaaluv Maksim Tretjak Venemaa paremuselt teises liigas VHL, pidades Moskva CSKA farmklubi Moskva Zvezda eest eelmisel hooajal vaid 12 mängu. Tõrjeprotsent oli kuulsa perekonnanimega väravavahil 93,4.

Legendi pojapoeg esindas Venemaa noorte hokikoondist Helsingis 2016. aasta MMil ning sai kaela hõbemedali.

Riia Dünamos on Tretjaki mängijanumbriks 20, täpselt sama, mis oli tema vanaisal NSVL koondises ja Moskva CSKAs mängides.

Septembris alanud hooaja riialaste esimeses matšis Moskva Spartaki vastu Tretjak veel jääle ei saanud, väravasuul seisis Kristers Gudlevskis. Riia Dünamo võitis mängu karistuvisete järel 2:1.

Alanud hooajal kuuluvad Riia Dünamo koosseisu lisaks lätlastele ka üks leedukas (Nerius Ališauskas), kolm rootslast, kolm kanadalast, üks ameeriklane ja kaks venelast. Meeskonna peatreener on Girts Ankipans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles