Korvpalli MM: Tuneesia mängis maha võimaluse tagada olümpiapääse

Postimees Sport
Copy
Tuneesia korvpallur Salah Mejri (paremal) oli Puerto Rico vastu oma meeskonna parim 14 punkti ja 9 lauapalliga.
Tuneesia korvpallur Salah Mejri (paremal) oli Puerto Rico vastu oma meeskonna parim 14 punkti ja 9 lauapalliga. Foto: ALEX PLAVEVSKI / EPA

Hiinas jätkuval meeste korvpalli MMil on täna lõppenud neli mängu. Neljast grupist on selgunud seitse meekonda, kes jätkavad 16 parema korvpallimaa hulgas. C-alagrupis pidasid tulise lahingu edasipääsu nimel Puerto Rico ja Tuneesia.

Tuneesial oli suurepärane võimalus saavutada C-alagrupis teine koht, edasi pääseda 16 hulka ja parima Aafrika kossuriigina tagada endale koht Tokyo olümpiamängudel. Tuneesia juhtis veel kaks ja pool minutit enne mänguaja lõppu 64:59, kuid ei visanud enam ühtegi punkti ning kaotas matši Puerto Ricole 64:67.

Nüüd selgub Aafrikast olümpiapileti saaja mängudes 17.-32. kohtadele.

C-alagrupi õhtuses mängus kohtub Hispaania Iraaniga.

A-alagrupis on täiseduga edasipääsu taganud Poola tiim, kes oli kindlalt 80:63 parem Elevandiluurannikust. Teise edasipääseja selgitavad koduseinte toetusel mängiv Hiina ja Venezuela. Peaks Hiina selle mängu võitma, on neil Tõusva Päikese maal 2020. aastal toimuvateks olümpiamängudeks pilet taskus. Tuleb aga hiinlastel vastu võtta kaotus, selgub Aasiast olümpiale MMi parimana sõitev meeskond samuti mängudes 17.-32. kohtale.

B-alagrupis purustas Nigeeria 42 punktiga Lõuna-Korea 108:66, kuid grupi kaks paremat on seni kaotuseta püsinud Argentina ja Venemaa. Viimased kohtuvad täna omavahel.

D-alagrupis alistas Angola küll Filipiinide meeskonna lisaajal 84:81, kuid see andis alagrupis kolmanda koha. Esikohta otsustavas matšis kohtuvad täna kell 14.30 Eesti aja järgi Itaalia ja Serbia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles