Interi fännid astusid Cagliari poolehoidjate eest välja ja süüdistasid hoopis Lukakut

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Romelu Lukaku sai Interi fännidelt kriitilise kirja
Romelu Lukaku sai Interi fännidelt kriitilise kirja Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage/PA Images/Scanpix

Milano Interi fännid süüdistavad Romelu Lukakut, et too ei mõista veel piisavalt Itaalia jalgpallikultuuri ning tekitab palju kära ei millestki.

Möödunud nädalavahetusel kohtusid Serie A matšis Ragnar Klavani koduklubi Cagliari ja Milano Inter. Belgia koondislane Lukaku võttis kõvasti pärast matši sõna, olles solvunud selle peale, kui Cagliari fännid talle penaltilöömise eel «ahvilaule» huilgasid.

Interi ultrad avaldasid sotsiaalmeedias Lukakule adresseeritud kirja, milles kaitsevad Cagliari poolehoidjaid.

«Need hüüded ja laulud polnud rassistlikud. Cagliari fännide hõigete eesmärk oli Lukakut enne penaltit närvi ajada ning neid tuleks võtta kui austuse märki,» kirjutati pöördumises.

Kirjas lisati, et suvel Manchester Unitedist Milanosse kolinud Lukaku on absoluutselt valesti mõistnud Itaalia jalgpallikultuuri ning et mängija võib sarnaseid hüüdeid edaspidigi Serie A mängude ajal staadionitelt kuulda.

«Pole vaja deklareerida, et Itaalias on rassism probleemiks, sellega sa just tekitatki probleemi. Meil on kahju, et sa pidasid Cagliari fännide hüüdeid rassistlikeks. Kuid sa pead aru saama, et Itaalia pole mõni Põhja-Euroopa riik, kus tõesti esineb probleeme rassistlikul pinnal. Oleme mitmerahvuseline organisatsioon ja tervitame kõik mängijaid, sõltumata nende päritolust. Me pole rassistid ja seda pole ka Cagliari fännid,» kirjutasid Interi fännid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles