Galerii: Eesti vollemehed surusid Kuldliiga hõbeda põlvili

Postimees Sport
Copy

Eesti võrkpallikoondis kohtus täna Saku suurhallis eelviimases EM-finaalturniiri eelses sõprusmängus Valgevenega ja sai Euroopa Kuldliiga finaalturniiril samas hõbemedali võitnud vastasest 3:1 jagu.

1. geim: Eesti algkoosseis Toobal, Kreek, Juhkami, Teppan, Täht, Aganits, Rikberg haarab kiirelt ohjad ega lase valgevenelasi kordagi enam ohtlikku lähedusse. Lõpuks vormistatakse geimivõit numbritega 25:17. Eesti näitab mitmekesist ründemängu - punkte tuleb nii diagonaalist, nurgast kui võrgu keskelt -, mitmel puhul on laitmatult toiminud blokk.

Martti Juhkami tõi Eesti parimana 6 punkti, kõrgeim oli ka ta pluss-miinus näit (+6). Robert Täht lisas 5 punkti.

2. geim: geimi algus on esimesega sarnane, Eesti spurdib ette 11:7. Siis haagivad külalised end sappa (11:10) ja lähevad suuresti võõrustajate lihtvigade abil ka mööda (16:17).

Geimi lõpp on dramaatiline. Valgevene juhib juba 24:20, kuid Eesti saab eelkõige tänu Robert Tähe võimsatele servidele viis (!) punkti järjest. Seejärel eduseisud vahelduvad, lõpuks tõmbab maratongeimis pikema kõrre Valgevene - 31:29.

Kui esimeses geimis oli Eesti rünnakuprotsent 61, siis nüüd 44. Nagu avavaatuse koopiana tõi Juhkami 6 ja Täht 5 punkti.

3. geim: nüüd on Valgevene kord ohjad haarata (10:8) ja siis need loovutada. Eesti läheb ette 14:11 ega mängi edu enam käest - 25:19. Geimi vaieldamatult efektseima soorituse pakub Täht, kui ehitab 211 cm pikkuse Artur Udrise ette ühemehebloki.

Nüüd on Eesti suurim punktitooja Renee Teppan (5 p), Juhkami ja Täht toetavad teda neljaga. Väga heal tasemel (67%) töötab meie vastuvõtuosakond.

4. geim: viimaseks jääv vaatus kulgeb sõiduna Ameerika mägedel. Seis on Eesti poolt vaadates 9:6, 11:13, 20:18, koguni 24:21. Siis lajatab Udris neljapunktilise serviseeria ja viib Valgevene juhtima. Kuid õhtu teine maratongeim kuulub 32:30 siiski Eestile.

3:1 jääb ametlikuks lõppskooriks, kuid treenerite kokkuleppel mängitakse ka viies nn. lisageim.

Eesti parimatena tõid Juhkami (+11) ja Täht 20 (+12) punkti, Teppan lisas 18. Nii rünnaku- kui vastuvõtu protsent oli mängu lõpuks 53.

Enne mängu:

Eesti koosseis koduseks turniiriks: Kert Toobal, Markkus Keel, Robert Viiber, Renee Teppan, Hindrek Pulk, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Mart Naaber, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Kristo Kollo, Robert Täht, Martti Juhkami, Rait Rikberg, Silver Maar. Peatreener Gheorghe Cretu, abitreener Rainer Vassiljev, statistik Alar Rikberg, mänedžer Robin Ristmäe, füsioterapeut Gardo Maruste.

EM-finaalturniir toimub 13.-29. septembril Belgias, Prantsusmaal, Hollandis ja Sloveenias. Eesti peab alagrupikohtumised Hollandis kahes erinevas linnas, meie vastasteks on Holland, Poola, Tšehhi, Ukraina ja Montenegro. Avakohtumises on 13. septembril vastaseks Poola (Rotterdamis). Seejärel minnakse 14. septembril vastamisi Montenegroga (Rotterdamis), 15. septembril on vastaseks Tšehhi (Rotterdamis), 17. septembril mängitakse Hollandiga (Amsterdamis) ning 18. septembril Ukrainaga (Amsterdamis).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles