Põhirolli tõusnud Juhkami jäi päevatööga rahule

Andres Vaher
, reporter
Copy
Martti Juhkami pallingut vastu võtmas, Robert Täht (paremal) ründamiseks võimalust ootamas.
Martti Juhkami pallingut vastu võtmas, Robert Täht (paremal) ründamiseks võimalust ootamas. Foto: Tairo Lutter

Nelja-aastase eemaloleku järel Eesti võrkpallikoondisse naasnud ja tänases kontrollmängus Valgevenega senise suurima vastutuse teeninud Martti Juhkami jäi tehtuga üldiselt rahule.

Juhkami rassis koos Robert Tähega mängu algusest lõpuni, koondise ülejäänud nurgaründajad Kristo Kollo, Andrus Raadik ja Rauno Tamme jäid sedapuhku pealtvaatajateks (kui Kollo üht servima kutsumist mitte arvestada).

«Seni pole mulle põhimehe usaldust veel väga jagunud. Nüüd anti võimalus, võitsime mängu ja kõik on hästi,» sõnas äsja pika pausi järel koondisse naasnud Juhkami. «Rünnak jooksis isiklikus plaanis hästi, aga vastuvõtt pidanuks stabiilsem olema.»

Koondise peatreener Gheorghe Cretu selgitas, et soovis Juhkami ja Tähe duot enne EMi kindlasti katsetada. Lõpuks tõid nad 3:1 võiduheitluses meeskonna parimatena võrdselt 20 punkti.

«Kõik vastased teavad, kuidas suudame keskelt rünnata, kui meil vastuvõtt käes on. Ka täna üritas Valgevene meid serviga suruda – tahtsin näha, kuidas Tähe ja Juhkami koostöö ses olukorras toimib,» selgitas Cretu. «Olime sellist kooslust seni proovinud ainult trennides. Aga trenn on trenn ja mäng on mäng. Robi pidi tavalisest rohkem vastuvõtule keskenduma ja sai veidi vähem rünnata. Üldjoontes jäin nähtuga rahule. Kindlasti on see ka EMil üks võimalus, mida saame kasutada.»

Uue nädala alguses otsustab Cretu, kes on praegusest 16st need kaks meest, kes EM-finaalturniiri valikust välja jäävad. Üks on kindlasti sidemängija – ilmselt Robert Viiber, kellelt eemaldati täna tarkusehammas ja kes jäi  kohtumisest sootuks eemale –, teine kas üks temporündajatest (ehk ilmselt Mart Naaber) või Rauno Tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles