Hispaania mägedest leiti olümpiasuusataja surnukeha

Copy
Blanca Fernández Ochoa 1988. aastal võistlustel.
Blanca Fernández Ochoa 1988. aastal võistlustel. Foto: HORSTMUELLER GmbH / Imago Images / Scanpix

Madridi lähedalt mägedest leiti kaks nädalat tagasi kadunuks jäänud Hispaania olümpiamedalisti Blanca Fernández Ochoa surnukeha.

56-aastane Fernández oli jäänud kadunuks 23. augustil. Pärast mitu päeva kestnud otsinguid leiti tema surnukeha Madridi lähedalt mägisest piirkonnast. Võimud tegelevad naise surma põhjuse uurimisega.

Fernández oli esimene naine, kes tõi Hispaaniale taliolümpialt medali – 1992. aastal pärjati ta Albertville`is mäesuusatamises pronksmedaliga.

«See on väga kurb päev Hispaania spordi jaoks,» lausus riigi spordiminister María José Rienda.

Hispaania tsiviilkaitse ja pääste esindajad pressikonverentsi andmas.
Hispaania tsiviilkaitse ja pääste esindajad pressikonverentsi andmas. Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com / Scanpix

1. septembril leiti Fernándeze must Mercedes Madridi lähedal asuvast linnast. Naise perekonna palvel algatati avalik otsing.

Endine suusataja, kellele meeldis ka matkamine, lahkus kodust ilma telefonita ega kasutanud oma pangakaarte pärast kadumajäämist 23. augustil, teatas politsei. Eile leiti Fernándeze surnukeha jäljekoera abiga.

Kaart Cercedilla mäeahelikust, kus Fernández kadunuks jäi.
Kaart Cercedilla mäeahelikust, kus Fernández kadunuks jäi. Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com

1963. aastal sündinud Fernández osales neljal taliolümpial 1980. ja 1992. aasta vahel.

2014. aastal tunnistas ta intervjuus, et suusatamine oli muutunud tema jaoks kinnisideeks, kuid sportlaskarjääri lõpetamise järel eelistas ta hoopis golfi mängida.

Hispaania suusakoondise eest on olümpial võistelnud ka Fernándeze neli õde-venda. Tema vend Francisco Fernández Ochoa võitis esimese hispaanlasena 1972. aastal Sapporos taliolümpial kuldmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles