Korvpalli MM: Austraalia lõpetas alagrupiturniiri võimsa võiduga Leedu üle (1)

Postimees Sport
Copy
Patty Mills vasakul ja Aaron Baynes paremal
Patty Mills vasakul ja Aaron Baynes paremal Foto: KIM KYUNG-HOON / REUTERS

Korvpalli maailmameistrivõistluste H-alagrupi viimases lahingus läksid vastamisi seni vaid võite tunnistanud Austraalia ja Leedu. Pingelise heitluse järel noppis võidupunktid austraallased 87:82. 

Austraalia alustas kohtumist väga võimsalt, kui Leedu 4:0 algedule vastati 15:2 spurdiga. Peamiselt kaugvisete toel võideti avaveerand 27:19. 

Teise veerandaja alguses jõudis Leedu kahe punkti kaugusele, kuid siis hakkas üllatuslikult kolme punkti viskeid sopsama Austraalia keskmängija Aaron Baynes ning nii mindigi poolajapausile austraallaste 52:41 juhtimisel. 

Teiseks poolajaks oli Leedu teinud mitmeid muudatusi ning avapoolajal mänguajata jäänud Mindaugas Kuzminskasele andis peatreener Dainius Adomaitis võimaluse ning just tema lisandumine tõi juskui baltlastele uue energia. Meeskondlik kaitsemäng paranes jõuliselt ning korraga leiti end viimase veerandi alguses 73:70 eduseisust. 

Viimane sõna jäi siiski Austraaliale ja Patty Millsile, kes karistas Leedut nii vabaviskejoonelt kui ka kaugvisetega ning just tema kolmene oli viimane nael leedukate kirstu. Lõpuhetkedel hoolimata Leedu ponnistustest võttis Austraalia 87:82 võidu.

Patty Mills viskas võitjate kasuks 23 punkti, teda toetas võimsa kaksikduubliga, 21 punkti ja 13 lauapalli, Aaron Baynes. Leedut ei päästnud kaotusest ka Marius Grigonise 19 punkti. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles