Uut hoojooksu kaugushüppes testinud Janek Õiglane: "Need tulemused olid üllatus ka minu jaoks"

Copy
Rakvere juurtega mitmevõistleja Janek Õiglane tegi oma kunagisel kodustaadionil Rakveres õnnestunud kaugushüppevõistluse.
Rakvere juurtega mitmevõistleja Janek Õiglane tegi oma kunagisel kodustaadionil Rakveres õnnestunud kaugushüppevõistluse. Foto: Ain Liiva

Rakveres neljapäeval korraldatud kergejõustikuklubi ViKe lahtistel võistlustel oli stardis mitu nimekat atleeti. Põnevaimaks kujunenud kaugushüppevõistluse võitis Janek Õiglase ees lätlane Elvijs Misāns. Ksenija Balta vigastas kubemelihast.

Elvijs Misānsi võidutulemus oli 7.81, teise koha saanud Janek Õiglasel enam kui neljameetrise taganttuulega 7.30. Õiglase avakatse resultaadiks mõõdeti 7.23 (+2,2 m/s). Kahe õnnestunud katsega ta seekord piirduski. 

Kuu aja pärast Kataris Dohas algavaks MM-iks valmistuva Õiglase sõnul oli tema eesmärk katsetada treeningvõistlusel uutmoodi hoojooksu. Nähtuga jäid nii atleet ise kui ka tema treener Andrei Nazarov rahule. "Need tulemused olid üllatus ka minu jaoks," rääkis Janek Õiglane.

Vaata ja kuula intervjuud mitmevõistlejaga juuresolevast videost.

Ksenija Balta hooaeg lõppes vigastuse tõttu tumedates toonides.
Ksenija Balta hooaeg lõppes vigastuse tõttu tumedates toonides. Foto: Ain Liiva

Naiste kaugushüppevõistluse võit kuulus Rakvere ViKe sportlasele Kaireen Penekile 5.42-ga.

MM-i normatiivi üritama tulnud Eesti esinumber Ksenija Balta venitas soojenduskatsel kubemelihast ja loobus võistlemisest. "Head pole midagi, aga väga hullu ilmselt samuti mitte," lausus sportlase treener Andrei Nazarov. Staadionilt longates lahkunud Balta sõnas, et tundis soojendushüppel kubemepiirkonnas tugevat valu, kuid vigastuse raskus selgub lõplikult pärast uuringuid.

Lisaks kaugushüppele toimunud meeste 100 meetri jooksu võitis Robin Sapar ajaga 11,04 sekundit. Teine oli Mihkel Holzmann 11,30-ga ja kolmas Mathias Endre Lind 11,58-ga. Jooksu ajal puhus taganttuul 4,3 m/s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles