Hamilton Itaalia GP kvalifikatsiooni segadusest: süsteemi ei muudeta enne, kui keegi karmi avarii teeb

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Lewis Hamilton Ungari GPl
Lewis Hamilton Ungari GPl Foto: LISI NIESNER / REUTERS

Itaalia GP kvalifikatsiooni lõpus toimunud intsident kütab F1-maailmas kõvasti kirgi. Tipptegijad arvavad, et süsteem pole hea, aga samas lahendust ei paisa.

Kvalifikatsiooni saatuse võis otsustada viimane ring - kõik sõitjad üritasid üheteise taha tuulde saada, kuid sellise pidurdamise ning oma positsiooni otsimisega sai lihtsalt aeg otsa ja viimasele kiirele ringile enamus sõitjaid ei jõudnudki. 

«Ma olen esimese stardikohaga väga rahul, aga kogu see kvalifikatsiooni lõpp oli üks suur segadus. See jättis meist päris lolli mulje. Arvasin, et pean viimasel ringil kõvasti pingutama aga õnneks piisas ka varasemast ringist,» rääkis Leclerc BBC-le.

Teiselt stardikohalt võistlusele startiv sarja liider Lewis Hamilton nõustus Leclerc'iga: «Lõpp oli päris pöörane. Põhimõtteliselt sai praeguse süsteemi juures aeg lihtsalt otsa. Esimesel ringil on raske head aega sõita, sest osad sõitjad siis veel ei pinguta.»

Nii Leclerc kui ka Hamilton nõustusid, et antud olukord on ohtlik ning ideaalsest seisust kaugel, kuid nad ei näe ka selle muutumist, sest Monza ringrajal on kellegi tuules sõitmine vägagi oluline. «Selline süsteem püsib senikaua, kuni keegi selle tõttu karmi avarii teeb. Siis seda muudetakse,» arvas Hamilton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles