Galerii: Kalev/Cramo pidi tunnistama Žalgirise selget paremust

Ville Arike
, reporter
Copy

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond pidas kodupubliku ees hooaja esimese kontrollmängu ja pidi tunnistama Euroliigasse kuuluva Leedu meistri Kaunase Žalgirise 95:71 paremust.

Seejuures käisid külalised Tallinnas pooliku koosseisuga, sest kolmandiku Leedu koondisest moodustavad selle klubi mängijad ning lisaks jätkab Austraalia koondisega MMil sinilinnu püüdmist tsenter Jock Landale. Ent neid asendanud noored, kelle seas ka Kerr Kriisa, õpetasid samuti kalevlastele, kuidas korvpalli mängida.

Võõrustajad suutsid külalistega sammu pidada esimesel veerandajal, mis lõppes seisul 16:16. Pärast väikest vaheaega pandi järgmine käik sisse. Kalevil tekkisid üleväljapressingu vastu rünnakute ülesehitamisel selged raskused, vahe tuli sisse ja hakkas ka kärisema. Teine periood kuulus Žalgirisele 30:13 ja poolajaks oli seis juba 46:29.

Kolmanda veerandaja alguses sai käe valgeks ka Kriisa, kes viskas lühikese ajaga kolm korvi järjest. Ta oli mängu alustanud kahe pallikaotusega, kuid ei lasknud end häirida, peapesu ei tulnud ka peatreener Šarunas Jasikeviciuselt ning nõnda sai noor mängumees kindluse kätte. Lõpuks temalt 19 minutiga 10 punkti, 2 lauapalli ja 2 korvisöötu. Žalgirise resultatiivseim oli 19 punktiga snaiper Arturas Milaknis (kolmesed 5/5).

Aga uue peatreeneri Roberts Štelmahersi käe all mängiv Kalev? Kohati pakuti ilusaid hetki, kuid kokkuvõttes on nii kaitse kui ka rünnakuga vaja veel kõvasti tööd teha. Sest malliks on ju VTB Ühisliiga ja seal tulevad vastu sama masti vastased nagu täna Žalgiris.

Mida kujutavad endast välismaalased? Antino Jacksoni näol on meeskonnal kiire ja särtsakas mängujuht, kes suudab nii skoori teha kui ka sööta (9 p, 7 rs). Tsenter Zach Smith tutvustas väljaku mõlemas otsas head hüppevõimet, Dwight Coleby (Kalevi resultatiivseimana 14 p, lisaks 7 lp) on pigem jõulisema stiiliga. Lätlasest tagamees Aigars Škele tegi oma ära (12 p, 4 rs).

Eestlastest paistis enim silma tuttava täpsusega kaugviskeid tabanud Kristjan Kitsing (11 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles