Julgelt peale! Isegi nullipoisina staaride vastu (1)

Andres Vaher
, reporter
Copy
Hollandi maailmanimed eesotsas äsja UEFA aasta mängijaks valitud Meistrite liiga võitja Virgil van Dijkiga (palliga) Lilleküla pallimuru testimas. 
Hollandi maailmanimed eesotsas äsja UEFA aasta mängijaks valitud Meistrite liiga võitja Virgil van Dijkiga (palliga) Lilleküla pallimuru testimas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti jalgpallikoondis on täna õhtul koduses Lillekülas silmitsi ühtaegu üüratu katsumuse ja võimalusega. Tabelis neli kaotust neljast mängust ja väravate vahe 2:14, minnakse vastamisi Hollandiga, kes seilab samal ajal selges pärituules.

Pärast kaht järjestikust rahvuslikku šokki ehk 2016. aasta EM- ja 2018. aasta MM-finaalturniirilt eemalejäämist on Hollandi meeskond leidnud Ronald Koemani käe all uue hingamise. Tänavuses Rahvuste liigas jõuti finaali, alles reedel saadi võõrsil ülimagus 4:2 võit Saksamaa üle. Tõsi, kevadises mängus jäädi naabrimeestest vihavaenlasele omakorda kodus alla. Ent Tallinna saabuti kõrgendatud meeleolus ja enesekindlusega.

«Meil on piisavalt kvaliteeti, et luua võimalusi ja lüüa väravaid. Valdame palju palli ja peame selles näitama tippkvaliteeti. Kõik sõltub meist endist,» lausus eelmisel aastal tüüri juurde asunud endine kaitselegend Koeman. «Aga kui sa ei ole täielikult valmis ja keskendunud, suudab iga vastane su elu ebameeldivaks teha.»

Ääreründaja Memphis Depay sõnastas konkreetselt: «Surve ja vastutus meie õlul on suured. Me kõik teame, mis on kaalul. Oleme missioonil. Me ei tohi kolmandat korda järjest eksida. Mitte ainult mängijad ei taha finaalturniirile pääseda, vaid terve Holland ootab seda. Lausa nõuab. Kui mängime samasuguse hinge, energia ja agressiivsusega kui reedel Saksamaal, saame ka siin hea tulemuse.»

Kõigi vastu saab pikemalt rünnata

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles