Leclerc lõpetas Ferrari võidupõua kodurajal

Karl-Joosep Küngas
Copy
Charles Leclerc tõi Ferrarile üle kaheksa aasta esimese võidu kodusel Monza ringrajal. 
Charles Leclerc tõi Ferrarile üle kaheksa aasta esimese võidu kodusel Monza ringrajal. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters

Eile sõidetud Itaalia GP Monzas võitis Ferrari piloot Charles Leclerc, kes edestas võimsa lahingu andnud Mercedese piloote Valtteri Bottast ning Lewis Hamiltoni. Viimati tõusis Ferrari sõitja Itaalias poodiumi kõrgeimale astmele 2010. aastal, kui sellega sai hakkama Fernando Alonso. 21-aastane Leclerc on sattunud suurepärasesse hoogu, sest noormees triumfeeris ka eelmisel võidusõidul Belgias.

Monacolane Charles Leclerc andis nii oma meeskonnale Ferrarile kui ka fännidele lootust, et suudetakse lõpetada kaheksa aasta pikkune ebaõnn Itaalia GP-l, kui ta laupäeval kvalifikatsioonis kiireimat ringiaega näitas. Eelmisel hooajal sai sarnase vägiteoga hakkama Kimi Räikkönen, kes keeras toona Ferrari rooli, aga võidusõidus tuli soomlasel tunnistada Hamiltoni paremust.

Leclerc näitas, et teda tuleb tõsiselt võtta – ta kontrollis eilset võidusõitu stardist alates ning tõrjus kõik rünnakud, mida Mercedese mehed Bottas ja Hamilton talle korraldasid. «Ma olen oma saavutuse üle üliõnnelik. Suur tänu meeskonnale, kelleta poleks ideaalne nädalavahetus teoks saanud,» rääkis Leclerc intervjuus.

Mercedese sõitjad Bottas ja Hamilton kinnitasid kui ühest suust, et nemad tegid kõik, mis nende võimuses, kuid Leclerc oli seekord kõige parem sõidumees rajal. «Palju õnne nii Leclercile kui ka Ferrari meeskonnale. Nad tegid suurepärase nädalavahetuse ja Leclerc pidas vastu pingele, mida me Valtteriga talle tekitasime,» kiitis valitsev maailmameister Hamilton noort kolleegi.

Kannatuste rada teisele Ferrari piloodile

Üks suur ebaõnnestumine oli Itaalia GP Leclerci meeskonnakaaslasele Sebastian Vettelile, kes juba seitsmendal ringil pirueti tegi. Tema rajale naasmine tekitas ohtliku olukorra, mille järel sõitsid rajalt välja ka Lance Stroll (Racing Point) ja Pierre Gasly (Toro Rosso). Nii langes sakslane neljandalt kohalt võistlejaterivi lõppu ning poolel võistlusmaal oli ta sunnitud Leclerci ringiga endast mööda laskma. «Ma ei näinud Strolli kõrval tulemas, kuna mul oli probleeme masina käivitamisega. Kahtlemata kohutav nädalavahetus minu jaoks, sest sõit ju algas hästi,» sõnas Vettel.

Viimasel ajal on õhus olnud küsimus, et kas Vettel ikka soovib F1s osaleda – ta on hakanud tasapisi langema teiseks sõitjaks oma meeskonnas Charles Leclerci järel, kes temast nüüd ka punktitabelis mööda läks. «Ma armastan vormelisõitu, aga vahel, kui kõik ei suju nii, nagu peaks, võid oma tegemistes kahtlema hakata,» lõpetas Vettel.

Itaalia GP tulemused

1. Charles Leclerc
2. Valtteri Bottas
3. Lewis Hamilton
4. Daniel Ricciardo
5. Nico Hülkenberg
6. Alexander Albon

MM-sarja üldseis:
1. Lewis Hamilton 284 punkti
2. Valtteri Bottas 221
3. Max Verstappen 185
4. Charles Leclerc 182
5. Sebastian Vettel 169

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles