Käsipallileegion: Jaanimaa ja Motor alistasid Euroopa parima klubi

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
TSV Hannover-Burgdorfis palliv Mait Patrail (vasakul).
TSV Hannover-Burgdorfis palliv Mait Patrail (vasakul). Foto: Noah Wedel / imago images / Noah Wedel/Scanpix

Kolmekordne Eesti parim käsipallur Dener Jaanimaa debüteeris eelmisel nädalal Zaporožje HC Motoriga tugevas SEHA-liigas ning tegi seda võimsalt – saadi kaks üheväravalist võitu, kusjuures teine valitseva EHF Meistrite liiga tšempioni ehk Euroopa parima klubi Skopje RK Vardari üle! Võidukad debüüdid Tšehhimaal tegid ka Kristo Voika ja Martin Grištsuk.

Kolmapäeval kohtus Motor võõrsil Slovakkia meistri Prešovi HT Tatraniga, hoidis vastast viimased kaheksa minutit kuival, tuli välja 21:24 kaotusseisust ning võitis viimase sekundi viskega 25:24 (12:11). Motori peatreener Nikolai Stepanets kasutas oma paremsisemisi poolaegade kaupa, Jaanimaa tegi kaasa teise pooltunni ja kätt valgeks ei saanud.

Dener Jaanimaa: kõik sujub, mitte millegi üle pole kurta

Laupäeval võõrustas Motor kodusaalis Meistrite liiga võitjat Skopje RK Vardarit, Jaanimaa mängis avapoolaja ja tegi seda väga tõhusalt. Eestlane viskas neli väravat, andis kaks resultatiivset söötu, teenis kaks karistusviset ja vastastele kaks kaheminutilist karistust. Motor sai üllatusvõidu tulemusega 32:31 (13:12) ja jätkab täiseduga.

«SEHA-liiga on minu jaoks uus kogemus, aga nagu tulemustestki näha, on väga põnev. Praktiliselt võitsime mõlemad kohtumised viimasel sekundil. Kui Slovakkias ei teinud me head mängu, siis reedel kodus oli pilt juba päris nauditav. Kasutasime rohkem kombinatsioone ja nii tekkis minulegi võimalusi,» kirjeldas Jaanimaa.

«Esialgu kasutab peatreener mind ja Vladislav Dontsovi võrdselt, eks ole näha, kuidas hooaja käigus asjad kujunevad. Uuel nädalal algab Meistrite liiga ja esimesena on võõrsil vastas ungarlaste Veszprem. Kindlasti saab raske olema, sest siin on kõik vastased väga tugevad. Aga tõestasime Vardari vastu, et suudame sel tasemel mängida,» lisas Eesti koondise paremsisemine.

«Pärast suviseid laagreid oleme nüüd kaks nädalat Zaporožjes olnud ja mulle siin meeldib. Kõik sujub ja mitte millegi üle pole kurta. Ilm on ilus, linn suur ja huvitav, klubi väga professionaalne, tingimused suurepärased, atmosfäär saalis hea ning kaasmängijatega klapib kõik nii platsil kui väljaspool seda,» tunnistas Jaanimaa.

Patrail ja Hannover jätkavad Bundesligas täiseduga

Saksamaa Bundesligas jätkavad võimsalt Mait Patrail ja TSV Hannover-Burgdorf. Eelmisel nädalal saadi tabelisse kaks võitu juurde ja nii ollakse nelja vooru järel koos SC Magdeburgiga ainsad täiseduga meeskonnad, edestades ka suurklubisid SG Flensburg-Handewitt, Rhein-Neckar Löwen ja THW Kiel.

Kolmapäeval alistasid hannoverlased kodus 31:23 (16:13) HBW Balingen-Weilstetteni. Patrail väravaid ei visanud, ent oli tõeline kaitsemüür, blokkides kolm viset ehk rohkem kui vastasmeeskond kokku. Pühapäeval sai Patrail kirja ühe väravagi ja Hannover alistas võõrsil TBV Lemgo Lippe 36:26 (18:12).

Saksamaa 2. Bundesligas sai laupäeval näha kahe mulgi vastasseisu, millest väljus võitjana väravata jäänud Karl Toom, kelle TV Emsdetten alistas võõrsil HSG Krefeldi 25:18 (13:13). Kaotajate poolel viskas Karl Roosna ühe värava. Emsdetten sai tabelisse esimese võidu, Krefeld jätkab ainsa meeskonnana punktita.

Pühapäeval alustati mängudega tugevuselt neljandas ehk Oberliga Nordsee nime kandvas liigas. Rasmus Ots aitas uue koduklubi SG VTB/Altjührdeni avavoorus võõrsil 23:17 (11:11) võidule liiga uustulnuka Elsflether TB üle, tehes avapoolajal kuus tõrjet.

Voika ja Grištsuk tegid võidukad debüüdid

Edukad debüüdid said laupäeval kirja ka algavaks hooajaks Tšehhimaa kõrgliigasse siirdunud Martin Grištsuk ja Kristo Voika. Viimasel oli suur roll Nove Veseli TJ Sokoli kaitsetöös ning ta viskas kaks väravatki, aidates meeskonna kindla 30:19 (14:8) võiduni liiga uustulnuka Brno SHC Malomeriče üle.

Grištsuk mängis karjääri esimese ametliku mängu välisklubis ja viskas kohtumise esimese värava. Hiljem lisas ta mulluse pronksitiimi Praha HC Dukla kasuks veel kuus tabamust ja avavoorus alistati eelmise hooaja neljas tiim Jičini HBC Ronal 29:16 (13:9).

Veel üks debüüt toimus Prantsusmaal, kus liigakarika avaringis jäi Jürgen Rooba uus koduklubi Nice'i Cavigal Handball 26:30 (13:14) alla Grand Nancy Metropole HB'le. Eesti koondise paremäär viskas neli väravat, kuid tiimikaaslaste kombel oli hädas Nancy veteranist puurivahi Obrad Ivežici ülemängimisega. Viimane tõrjus 38-protsendiliselt, peatades 15 palli.

Dramaatiliselt kulges Martin Johannsoni ja Bukaresti Steaua kohtumine Rumeenia meistriliigas Calarasi AHC Dunarea vastu, mis lõppes 28:28 (14:13) viigiga. Eesti koondise kapten eemaldati juba 15. minutil sinise kaardiga, ehkki pisut ebaõiglaselt.

Sloveenia kõrgliiga algas üllatustulemusega, sest mullune hõbe ja Andris Celminši koduklubi Velenje RK Gorenje kaotas võõrsil 25:27 (13:14) Loka RD Urbanscape'ile. Viimane lõpetas eelmise hooaja kuuenda kohaga ja Gorenjest 21 silma tagapool. Celminši nimele laupäeval väravaid ei märgitud.

Jesper Bruno Bramanis naasis pärast vigastuspausi põgusalt väljakule, kui HV KRAS/Volendami duubelmeeskond sai Hollandi meistriliigas suureskoorilises mängus 40:34 võidu Ossi Olympia'89/DOS'80 üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles