Korvpalli MM: Austraalia seljatas Tšehhi ning sammus poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Foto: ALY SONG / REUTERS

Korvpalli maailmameistrivõistlustel selgus viimane poolfinalist ning selleks on Austraalia, kes sai veerandfinaalis 82:70 jagu südikalt esinenud Tšehhi koondisest. 

Mängu eel peeti kindlaks favoriidiks Austraaliat, kes pole senise turniiri käigus kaotanud veel ainsatki kohtumist. 

Kohtumine algas väga võitluslikult ning pärast võrdset avaveerandit suutis Austraalia poolajaks kolme punktilise eduseisu kätte võidelda. 

Tšehhide ridu juhtis eesrindlikult Tomaš Satoransky, mängumeest jagus kõikjale ja peaaegu kogu tšehhide ründemäng käis läbi tema. Sellegipoolest tegi kolmandal veerandil Austraalia otsustava mineku, kui seisult 43:43 spurditi koguni 17:1 tšehhidelt eest ning sellega langes suurem pinge mängust. 

Tšehhi jõudis veel lõpueel 7 punkti kaugusele, kuid sellele tõmbas vee peale Patty Mills, kelle kaks rasket viset vormistasid lõpp seisu 82:70. 

Mills tõusiski üleplatsimeheks 24 punktiga, lisaks temale tabas Chris Goulding neli tabavat kaugvisket ning sai kirja 14 punkti. Tšehhide parim oli ajaloolise kolmikduubliga flirtinud Satoransky, kui tema saagiks jäi 13 punkti, 13 resultatiivset söötu ja 9 lauapalli. 

Nüüd said selgeks ka poolfinaalide koosseisud. Esimesena lähevad reedel vastamisi Hispaania ja Austraalia ning neile järgneb kohtumine Prantsusmaa ja Argentina vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles