PM Türgis. Tänak videointervjuus: esimene võistluspäev on ellujäämiskursus

Siim Kaasik, Marmaris
Copy

Autoralli MM-sarja liidri Ott Tänaku sõnul kujuneb tänavusest Türgi etapist kuum ja tolmune ralli, mis on samavõrd raske katsumus nagu mullu.

«Kõik päevad on keerulised, aga kõige raskemad olud on reedel,» ütles Tänak, kes peab teadupärast ralli avapäevale startima esimesena. «Kiiruse poolest pole kruusa peal kunagi eelis teed avada. Esimesel ringil on ainukene positiivne asi, et pealuusid on teel vähem. Teine ring on meie jaoks ka juba tee katki. Kohati saab see olema ellujäämiskursus.»

Eestlase eesmärk on reedese võistluspäevaga teenida välja võimalikult hea stardipositsioon laupäevaks. «Mida rohkem autosid on meie ees, seda parem meile on,» sõnas ta.

Aasta eest oli Tänak samal ajal MM-sarjas tagaajaja rollis ning kaotas kolmandana Thierry Neuville’ile 36 punktiga, praegu teeb eestlane n-ö tempot ja juhib MM-sarja liidrina belglase ees omakorda 33 silmaga. «Siin Türgis me tempot ei tee. Alustame siin kõik nullist ja eks pärast paari katset näeme, kes siin tempot teeb,» ütles ta.

Kuigi Tänak lõpetas eelmise aasta Türgi ralli poodiumi kõrgeimal astmel, polnud Toyota kaugeltki kõige kiirem auto. Enne Saksamaa rallit nägi meeskond testidel vaeva, et auto sel aastal ka kiiruse mõttes konkurentsis oleks. «Me ei ole end veel teistega võrrelnud, eks reede hommik näitab, mis seisus teistega oleme. Aga loodetavasti paremas seisus kui mullu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles