Timo Sild ja ja Evely Kaasiku teenisid maailma edetabelisse häid punkte

Postimees Sport
Copy
Timo Sild nr. 74
Timo Sild nr. 74 Foto: Mati Leet

Elva lähistel Vitipalus toimus Euromeetingu nime kandev maailma edetabelivõistlus, mis meelitas kohale sadakond välisvõistlejat, kes valmistuvad järgmisel aastal Eestis toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks. 

Tegemist on ühe tehnilisema maastikuga Eestis, 2017. aastal samas metsas toimunud MM-võistluste lühirada valiti maineka orienteerumisportaali küsitluse põhjal aasta parimaks maailmas.

Meesteklassis läks viimasena 6 km pikkusele lühirajale startijatest kõrgeima maailma edetabelikohaga (11.) Timo Sild. Ühtlaselt ja märkimisväärsete vigadeta joostes tõusis ta raja avakolmandiku lõpuks poole minutiga  liidriks. Edasi suutis talle väärilist konkurentsi pakkuda vaid soomlane Olli Ojanaho. Liidripositsioon vahetus nende kahe vahel paar korda ja otsustavaks sai Ojanaho poolt eelviimasel etapil tehtud paarikümne sekundi suurune viga, mis jättis ta finišis teiseks täpselt 20-sekundise kaotusega. Kolmanda koha pälvis samuti soomlane -Tuomas Heikkila, kes kaotas võitjale juba 1.54. Neljandaks platseerus maailma edetabeli 18. mees, šveitslane Joey Hadorn (+1.57), viiendaks tema kaasmaalane Florian Schneider (+2.04) ning järgnes head jooksud teinud eesti meeste kolmik – 6. Kennny Kivikas (+2.16), 7. Lauri Sild (+2.45), 8. Sander Vaher (+2.46).

Timo Sild: «Vitipalu maastik pakub jätkuvalt palju põnevust, ehkki viimasel paaril aastal olen siin mitmel korral võistelnud. Rajal esines paar väikest kõhklusmomenti, kuid konkurentidel tuli ette oluliselt suuremaid vigu ja nii see võit tuli.»

Naisteklassis oli 4,9 km pikkuse lühiraja stardis eestlannadest kõrgeima maailma edetabelikohaga (50.) Evely Kaasiku. Sellest kõrgema edetabelikohaga naisi oli startijate seas neli, kuid kellelgi neist ei olnud täna asja paremate hulka. Evely Kaasiku läks raja avakolmandikul võistlust juhtima, kuid hiljem tulid kolmel etapil sisse väiksemad vääratused ja juhtpositsiooni haaras lätlanna Sandra Grosberga, kelle lähimaks jälitajaks tõusis soomlanna Amy Nymalm. Evely Kaasiku hoidis kolmandat positsiooni nende kahe järel lõpuni. Lõpptulemused: 1. Sandra Grosberga (LAT) 33.20, 2. Amy Nymalm (FIN) +0.42, 3. Evely Kaasiku +1.57.

Eesti koondisest jõudsid esimümnesse veel ka 9. Kerstin Uiboupin (+4.58 ja 10. Laura Joonas (+5.01).

Evely Kaasiku: «Kiirus oli üllatavalt hea, kuigi enne starti oli raske tunne. Aga Vitipalu tõestas taas, et pigem on tarvis sujuvalt orienteeruda kui täishooga joosta. Paar kohta rajal pisut ebaõnnestusid, aga üldiselt oli ikkagi hea jooks. Hindeks panen nelja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles