Eestlased võtsid Tartu rattamaratonil kolmikvõidu

Tartu Postimees
Copy
Gert Jõeäär rattamaratonil finišeerimas.
Gert Jõeäär rattamaratonil finišeerimas. Foto: Ardo Säks

Täna sõidetud 22. Tartu rattamaratoni võitis esimest korda Gert Jõeäär, kellel kulus  89 kilomeetri läbimiseks aega kaks tundi 52 minutit ja 17 sekundit.

Talle järgnesid Peeter Pruus, kaotus 1.44, ja Josten Vaidem, kaotus 2.33.

Jõeääre puhul on tegu esimese eestlasest võitjaga pärast 2015. aastat, kui triumfeeris Peeter Tarvis. 

Naiste konkurentsis saavutas oma teise Tartu rattamaratoni võidu Janelle Uibokand (esimese võidu sai ta 2014. aastal). Uibokand edestas suure edumaaga kahte lätlannat: ürituse kahekordset võitjat Lelde Ardavat (+7.56) ja Beate Kovgeret (+11.13).

«Polnudki Tartu rattamaratoni kui Eesti kõige suuremat rattasõitu varem võitnud. Olen väga rahul!» rääkis Jõeäär. «Saime ühel hetkel neljakesi eest ära ning tundus selline punt, millega võinuks ka lõpuni tulla. Taga aga organiseeruti ja päris tugev grupp sai meid ikkagi kätte. Pärast viimast vahefinišit Palul tundus, et kõigil on väga raske, mul oli õnneks aga midagi veel varuks. Tegin rünnaku ja saingi vahe sisse. Õnneks oli ka taganttuul ja kestsin lõpuni ära,» võttis võidumees võistluse kokku.

Teise koha omanik Pruus tegi paarikuulise vigastuspausi järel oma esimese võistluse. «Paus on teinud oma töö, oli raske kohe võistlustulle hüpata. Ilm oli ka jahe ning võttis energiast väga tühjaks. Isegi väikesed künkad olid väga rasked,» ütles Pruus. «Olen teise kohaga rahul ja vähemalt tuli Eestisse kolmikvõit. See on väga hea, sest mitu aastat järjest võitsid siin välismaalased.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles