VIDEO: Purjetamise noorte ühepaatidel tulid Eesti meistriteks Mia Marin Lilienthal, Romi Safin ja Sten-Markus Andresson

Copy

Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 klasside EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja viimase etapi Pärnu Sügisregati kolmandal võistluspäeval sportlased Pärnut tabanud tugeva sügistormi tõttu vee peale ei pääsenud. Lõpliku paremusjärjestuse otsustasid seega kahe esimese võistluspäeva tulemused. Regati võitjateks tulid Mia Marin Lilienthal, Katariina Roihu ja Sten-Markus Andresson. Sarja kokkuvõttes kuuluvad Eesti meistri tiitlid Mia Marin Lilienthalile, Romi Safinile ja Sten-Markus Andressonile.

Optimist klassi üldarvestuses moodustasid Pärnu Sügisregati esikolmiku Mia Marin Lilienthal, Emils Amsils Lätist ja Angeliina Maria Isabel Õunap. Tüdrukute arvestuse kolmas koht kuulus Lilienthali ja Õunapi järel lätlannale Karlina Vaivodele. Nooremate, alla 12-aastaste seas oli parim Martin Rahnel Erico Tenti ja Ann Carolin Victoria Vürsti ees.
Eesti Meistrivõistluste sarja kokkuvõttes tuli kullale Mia Marin Lilienthal, hõbedale Angeliina Maria Isabel Õunap ja pronksile Andrias Sepp. Avatud arvestuses saavutas teise koha lätlane Emsils Amsils. Parim tüdruk on Mia Marin Lilienthal ja alla 12-aastaste arvestuse võitja Martin Rahnel.

Zoom8 klassis oli finaaletapi edukaim Katariina Roihu. Teise koha saavutas Henry-Mark Andresson ning kolmanda koha autasu võttis vastu Romi Safin. Tüdrukute seas tuli Roihu ja Safini järel kolmandaks Britta Maipuu.
Eesti meistriks tuli sarja kokkuvõttes nii üld- kui tüdrukute arvestuses Romi Safin, hõbedale Katariina Roihu ja pronksile Elisabeth Ristmets.

Klassis Laser 4.7 oli Pärnu Sügisregati parim Sten-Markus Andresson. Teise lõpptulemuse saavutas Aleksander Kuusik ja kolmandaks tuli lätlanna Elza Cibule. Tüdrukute hulgas oli Cibule järel teine Liis Annus ja kolmas Karolin Härm.
Eesti Meistrivõistluste sarja võitis kokkuvõttes Sten-Markus Andresson, hõbeda vääriliselt seilas Aleksander Kuusik ning üldarvestuses pronksile ja tüdrukute arvestuses kullale tuli Liis Annus. Avatud arvestuses saavutas kolmanda koha lätlanna Elza Cibule.

Pärnu Sügisregati tulemused Optimist
Pärnu Sügisregati tulemused Zoom8
Pärnu Sügisregati tulemused Laser 4.7

Pärnu Sügisregati korraldas Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kümnest regatist:
1) 31. mai – 2. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
2) 14.-16. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18
3) 14.-16. juuni Baltic Cup Estonia (Pärnu) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 12.-14. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
5) 2.-4. august Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
6) 9.-11. august Kärdla Cramo Race (Kärdla) – klassid RS Feva, 29er, 49er
7) 30. august – 1. september Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 6.-8. september Pirita Surf (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
9) 13.-15. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
10) 20.-22. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, Formula, Foil

Eesti MV sarja koduleht ja tulemused
Eesti MV sarja Facebooki leht ja fotogaleriid

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles