Tartu Ülikool tõi euromängudele pääsuks väärt täienduse tagaliini

Postimees Sport
Copy
Martynas Mazeika
Martynas Mazeika Foto: Tartu Ülikooli korvpallimeeskond

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond sõlmis kuuajalise kokkuleppe leedukast mängujuhi Martynas Mažeikaga, kes tugevdab meeskonda FIBA Europe Cup alagrupiturniirile pääsuks.

192cm pikkune ja 34-aastane Mažeika on eestlastele tuttav Kalev/Cramo meeskonnast, kus ta üleeelmisel hooajal toodi samuti meeskonda hooaja alguses eurosarja mängudeks. Varasemalt on ta kandnud pikalt kaptenipaela Klaipeda Neptunases ajal, mil meeskond mängis Euroliigas, Eurocupil ja FIBA Meistrite Liigas. Ta on pallinud ka Alba Berlinis, Riia VEFis ja Ateena AEKs. Hooajal 2017/2018 valiti Mažeika Leedu liiga parimaks kaitsemängijaks. Pärast Kalev/Cramos mängimist siirdus Mažeika Saksamaale Science City Jena võistkonda, kellega jäädi mullu Bundesligas play-offidest välja.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Priit Vene sõnul on kogenud mängujuhi ülesanne noorel meeskonnal enesekindlus euromängudeks üles tõsta. «Tahame, et sel hooajal saaks meeskond korraliku eurosarja karastuse, aga selleks peame kohe oktoobri alguses olema löögivõimelised. Tegime Mažeikaga lühiajalise kokkuleppe just selle mõttega, et oleks parem võimalus saada alagrupiturniirile ja et ta aitaks meie noorel meeskonnal tugevas konkurentsis mängimiseks vajalik enesekindlus leida,» sõnas Vene.

Mažeika jõudis täna Tartusse ja tegi juba kaasa meeskonnaga esimese trenni. Sel nädalal peab Tartu Ülikooli meeskond kaks kontrollmängu. Kolmapäeval võõrustatakse Tartu Ülikooli spordihoones kell 18.00 Läti Ülikooli võistkonda ja pühapäeval kell 17.00 Pärnu Sadamat. Treeningmängudele ei panda üles tavapärast mänguprogrammi, aga korvpallisõprade jaoks on saal avatud ja piletiraha ei küsita.

Tartu Ülikool alustab hooaega Eesti-Läti liiga välismänguga kui laupäeval, 28. septembril kohtutakse Valga/Valka Maks&Mooritsaga. Esimene kodumäng on juba eurosarja edasipääsu peale kui FIBA Europe Cup esimeses kvalifikatsioonimängus võetakse kodus vastu Joensuu Kataja Basket võistkond Soomest. Korduskohtumine on nädal hiljem Joensuus. Kahe mängu kokkuvõttes parim tagab endale koha eurosarja alagrupiturniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles