Võrkpalli EM: Poola ei jätnud Montenegrole mingit võimalust

Postimees Sport
Copy
Poola koondislane Piotr Nowakowski
Poola koondislane Piotr Nowakowski Foto: Adam Starszynski / imago images / Newspix

Võrkpalli EM-finaalturniiri D-alagrupis, kus peab mänge ka Eesti rahvuskoondis, alistas Poola 3:0 (25:10, 25:17, 25:19) Montenegro koondise. 

Poolakad demonstreerisid oma ülemvõimu juba mängu esimestest punktidest alates. 20 minutit kestnud esimeses geimis pääseti kohe 16:7 ette ja Montenegro pidi võtma vastu 15-punktilise kaotuse. Teises ja kolmandas geimis sarnane stsenaarium jätkus. Poola tegi geimi alguses varakult sotid selgeks, mõlemas geimis pääseti 16:10 ette ja eduseisu hoiti turvaliselt lõpuni. 

Poolakate resultatiivseim oli diagonaalründaja Dawid Konarski 13 punktiga. Enim tõsteid saanud Aleksander Sliwka lõi palli punktiks 11 korral. Poolakate suurim täht Wilfredo Leon mängis esimesed kaks geimi, peale mida nurgaründaja pingile võeti. Kuubas sündinud Leoni saldosse jäi 7 punkti.

Montenegro parim oli Marko Vukasinovic 10 punktiga. Montenegrolased tegid kolmes lühikeses geimis kokku 15 serviviga, ka rünnaku resultatiivsus jättis soovida (42%).

Montenegro kaotus Poolale oli meelt mööda meie koondisele, kes aga edasipääsulootuste säilitamiseks täna kindlasti Hollandit võitma peab. Kell 21.00 algavast mängust Hollandiga teevad otseülekande Postimees ja Kanal 12.

Alagrupi seis (edasi pääsevad neli paremat):

Kuvatõmmis
Kuvatõmmis Foto: cev.eu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles