PSG alistas kindlalt Reali, Atletico tegi Juventuse vastu ägeda comeback'i

Postimees Sport
Copy
PSG - Madridi Real
PSG - Madridi Real Foto: IAN LANGSDON / EPA

Jalgpalli Meistrite liigas teenis veenva võidu PSG, kes alistas kodustaadionil 3:0 Madridi Reali. Madridi Atletico tuli kodustaadionil Juventuse vastu 0:2 kaotusseisust välja ja teenis 2:2 viigi.

Kuigi PSG mängis ilma oma ründetriota (Neymar, Edinson Cavani ja Kylian Mbappe), oli Pariisi klubi ikkagi kordades ohtlikum kui Real. Eriti teravalt mängis endine Madridi jalgpallur Angel Di Maria, kes lõi juba 33. minutiks vana koduklubi võrku kaks väravat. Mängu üleminutitel lõi viimase naela Reali kirstu Thomas Meunier.

Madridi Atletico jäi aga kodustaadionil 48. minutil kaotusseisu, kui Juventuse skoori avas Juan Cuadrado. 65. minutil tegi Blaise Matuidi seisuks juba 2:0. Kusjuures Diego Simone juhendatavale Atleticole ei lööda Meistrite liigas kodustaadionil just kuigi tihti nii palju väravaid. Õigupoolest ongi sellega (kaks või enam väravat – toim) hakkama saanud nüüd kolm meeskond – Benfica (2015), Chelsea (2017) ja Juventus (2019).

Aga Atletico ei andnud alla ning juba viis minutit pärast Matuidi väravat lõi Stefan Savic ühe tagasi. Atletico surve kandis uuesti vilja 90. minutil, kui Madridi klubi päästjaks osutus Hector Herrera – vahetusmees, kellel oli see alles esimene mäng sel hooajal.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Enne mängu

PSG jaoks on Meistrite liiga viimasel kolmel aastal lõppenud kaheksandikfinaalis. Mullu oli PSG väljalangemine eriti valus, sest avakohtumine Manchester Unitedi vastu võideti võõrsil 2:0, ent kodus saadi 1:3 kaotus.

Tänavu plaanitakse vigadeparandust. Seda kõigi eelneva kolme hooaja eest. Kuigi koduliigat alustas PSG 1:2 šokk-kaotusega Rennes’ile, ollakse viie vooru järel juba harjumuspärasel esikohal. Viimasel koduliiga mängul päästis PSG-le võidupunktid Neymar, kes lõi Strasbourgi vastu käärlöögist võiduvärava 92. minutil.

PSG kahjuks ei saa Neymar täna meeskonda aidata. Puudu on ka Edinson Cavani ja Kylian Mbappe ehk kogu PSG ründekolmik. Neymar kannab mängukeeldu kohtunike solvamise eest, teised kaks on vigastatud.

Ka Madridi Reali teekond Meistrite liigas lõppes mullu kaheksandikfinaalis, kui kahe mängu kokkuvõttes jäädi alla Amsterdami Ajaxile. Eelneval kolmel aastal suutis Real aga võistlussarja võita.

Eelmine hooaeg oli Reali jaoks kahtlemata kurb. Samas toonis on tegelikult alustatud ka tänavu. Neljast Hispaania kõrgliiga mängust on võidetud kaks. Ülejäänud kahelt on lepitud viigipunktiga.

Nagu PSG-l, on puudujaid ka Madridi suurklubis. Luka Modric, Isco ja Marco Asensio on vigastatud, Nacho ja Sergio Ramos kannavad mängukeeldu. Küll aga on Reali eest valmis väljakule jooksma suvine suurost Eden Hazard.

Teises suures kohtumises võõrustab Madridi Atletico täna õhtul Cristiano Ronaldot ja Juventust.

Kõik mängud:

A-grupp

  • 19.55 Club Brügge - Galatasaray
  • 22.00 PSG - Madridi Real

B-grupp

  • 19.55 Olympiacos - Tottenham
  • 22.00 Müncheni Bayern - Crvena Zvezda

C-grupp

  • 22.00 Zagrebi Dinamo - Atalanta
  • 22.00 Donetski Šahhtar - Manchester City

D-grupp

  • 22.00 Madridi Atletico - Juventus
  • 22.00 Leverkuseni Bayer - Moskva Lokomotiv
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles