Reinsalu: välisministeerium plaanib Vene suursaadiku välja kutsuda (3)

Copy
Vene suursaadik Eestis Aleksandr Petrov.
Vene suursaadik Eestis Aleksandr Petrov. Foto: Eero Vabamägi

Välisministeerium kutsub lähiajal välja Venemaa suursaadiku Aleksandr Petrovi, teatas välisminister Urmas Reinsalu tänasel valitsuse pressikonverentsil. 

Põhjuseks on Eestis resideeruva Vene suursaadiku Aleksandr Petrovi Venemaa uudisteagentuurile TASS tehtud avaldused. «Kus ta on rõhutanud üle mõttekäiku, et Eesti elanikud peavad «kalliks» Eesti vabastanud Nõukogude sõdurite «kangelastegusid» ja osundanud siin nendele asjaoludele, mis Eesti Vabariigi riigiõiguslikus vaates kindlasti ei ole tõesed,» selgitas Reinsalu. 

«Eesti Vabariik okupeeriti, Eesti Vabariigi seisukoht mõlema okupatsiooni osas on, oli nii ajaloolises kontekstis, enesestmõistetavalt eitav,» toonitas välisminister. 

Nii plaanib välisministeerium lähiajal Venemaa saadiku välja kutsuda ja selgitada talle Eesti Vabariigi vaateid nendele küsimustele. 

«Ja tuleb meenutada, et kui 22. septembril [1944] okupeerisid Punaarmee üksused Tallinna, siis Saksa vägesid sel ajal enam linnas ei olnud ja vastupanu osutasid peamiselt Soomest naasnud Eesti vabatahtlikud ja Pika Hermanni tornis 22. septembril langetati sinimustvalge lipp ja heisati punalipp,» sõnas Reinsalu. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles