Premium liiga: Flora purustas Tammeka, Kuressaare alistas kuue punkti lahingus Maardu

Postimees Sport
Copy
Kuressaare mängijad (sinises).
Kuressaare mängijad (sinises). Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti jalgpalli kõrgliiga 30. vooru kohtumistes võtsid võidud nii FC Kuressaare kui ka Tallinna FC Flora. 

Liigatiitli nimel võitlust pidav FC Flora suutis Tammeka koduväljakul oma paremuse maksma panna juba kaheksandal minutil, kui Hendrik Pürg Flora 1:0 ette viis. Avapoolajal rohkem väravaid ei sündinud. 

Teisel poolajal alustas Flora aga veelgi kõvemini - 50. minutil viis Vassiljev penaltist Flora 2:0 juhtima ning vaid viis minutit hiljem suurendas Rauno Alliku eduseisu veelgi.

Nii Alliku kui ka Pürg lõid mõlemad kohtumise jooksul veel ka teise värava, Henri Järvelaid sai samuti penaltist kirja värava ja viis Flora 6:0 juhtima. Seejärel tegi Järvelaid aga ise karistusalas vea ning Mart Paul Preiman lõi Tammeka auvärava, mäng lõppes Flora 6:1 võiduga. 

FC Kuressaare - Maardu Linnameeskond 

Kohtumisele vastu minnes oli eelviimasel kohal oleval Kuressaarel kogutud 17 punkti, kuid viimased 11 kohtumist järjest oli Kuressaare vaid kaotuseid tunnistanud. Viimasel kohal olev Maardu oli Kuressaarest maas ühe punktiga.

Võitlusliku kohtumise saatuse otsustas 78. minutil Kuressaare kasuks määratud penalti. Deniss Kovtun tegi oma karistusalas vea Silver Alex Keldrile ning Kuressaare penalti realiseeris Märten Pajunurm.

Viimasel kohal olev Maardu jääb nüüd Kuressaarest maha nelja punktiga. Kuressaare tõusis samale pulgale Tallinna Kaleviga – mõlemal meeskonnal on kogutud 20 punkti.

Premium liiga tabeliseis: 

  1. FC Flora - 72
  2. FCI Levadia - 67
  3. Paide LM - 65
  4. Nõmme Kalju - 58
  5. Tartu Tammeka - 36
  6. Narva Trans - 36
  7. Viljandi Tulevik - 22
  8. Tallinna Kalev - 20
  9. Kuressaare - 20 
  10. Maardu LM - 16 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles