Roberts Štelmahers: esimene lahing tuleb väga raske

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers (valges)
Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers (valges) Foto: Joosep Pank / Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Kalev/Cramo korvpalliklubi peatreener Roberts Štelmahers rääkis tänasel hooaega tutvustaval pressikonverentsil Postimehele, et töö meeskonnaga on ehitusjärgus. Meeskonna ettevalmistust on seganud leegionäride vigastused.

«Me ei ole veel päris sealmaal, kus tahaksime olla. Meeskonna ehitusprotsess on käimas, tiim ei ole veel niiöelda valmis. Praegu on kõik välismängijad väljas. Muidugi loodame, et nad on peagi rivis tagasi. Zack Smithil on käsi katki. Ja teiste välismängijate osalemine esimeses matšis Himki vastu on samuti küsimärgi all. Viimased kaks nädalat oleme pidanud läbi saama ilma suurteta. See tähendab ilma keskmängijateta. Tsentri rolli täidavad olukorra sunnil praegu Kangur ja Kitsing, eks see teeb hooaja alguse kindlasti raskeks.»

VTB liiga avamängus koduses Saku suurhallis Moskva Himki vastu platsile minev algkoosseis pole otsustatud.

«Algviisikut pole paigas, eks ta nende hulgast tuleb, kes meil praegu võtta on. Kõik mehed peavad selleks valmis olema, aga üldiselt pole see minu jaoks praegu väga tähtis,» ütles Štelmahers.

Kalevi koosseisus on kaheksa eestlast: Sander Raieste, Janari Jõesaar, Kristjan Kitsing, Kristjan Kangur (meeskonna kapten), Martin Dorbek, Martin Paasoja, Sten Sokk, Tanel Kurbas. Välismängijatest on klubi nimekirjas lätlane Aigars Škele, ameeriklased Zack Smith, Antino Jackson ja Dwight Coleby.

Mängijad loevad mu näoilmest, mida tahan öelda

«Eestlased Kalevis on väga professionaalsed, olen väga õnnelik, et sellised mehed on tiimis. Eks nad juba teavad ka mõnda lätikeelset väljendit, kuid usun, et nad loevad palju välja mu näoilmest ja miimikast. See on tähtis. Nad on olnud varem meeskondades olulistes rollides, seda on muidugi raske muuta, kuid see on minu töö.»

Mis puudutab vähemalt 52-mängulist põhihooaega, siis Štelmahers kiitis väga professionaalset füsiotiimi koosseisus Priit Lehismets ja Harvis Mill.

«See, et mehed tervetena püsiksid, jääb nende hooleks. Seni on nad väga head tööd teinud,» ütles Kalev/Cramo loots.

Kalev/Cramo peab VTB liiga avamatši Saku suurhallis 29. septembril kell 16 Moskva Himkiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles