Artur Pikk lõi koduklubi eest võiduvärava

Postimees Sport
Copy
Eesti koondise jalgpallur Artur Pikk (nr 3) lõi nädalavahetusel Poola esiliigas kodumeeskonna  Legnica Miedź kasuks võiduvärava.
Eesti koondise jalgpallur Artur Pikk (nr 3) lõi nädalavahetusel Poola esiliigas kodumeeskonna Legnica Miedź kasuks võiduvärava. Foto: ©INPHO/William Cherry / imago images / Inpho Photography/Scanpix

Eesti koondislased näitasid möödunud nädalal oma oskuseid erinevates Euroopa liigades, kui teist vooru järjest sai Sloveenias jala valgeks Rauno Sappinen, oma esimese tabamuse Rootsis sai kirja Karol Mets ning Poolas lõi võiduvärava Artur Pikk.

Sappineni ja Mattias Käiti koduklubi Domžale alistas Sloveenia kõrgliigas võõrsil 3:2 Velenje Rudari. Sappinen viis meeskonna 34. minutil 2:0 juhtima ning avapoolaeg võideti 3:0. Mängu viimastel minutitel lõi kodumeeskond kaks väravat tagasi, kuid Domžale sai siiski tabelisse kolm punkti. Käit sekkus mängu vahetusest kohtumise 77. minutil. Nädala keskel oli Domžale karikavõistlustel võõrsil 3:0 alistanud esiliigas palliva Brdo Dobrovo, kui Käit sai kirja 90 minutit. Sloveenia kõrgliigas on heasse hoogu sattunud Domžale võitnud järjest kaks kohtumist ja tõusnud tabelis seitsmendaks, karikasarjas pääseti veerandfinaali.

Karol Metsa tabamus Stockholmi AIK-d kaotusest ei päästnud, kui tema meeskond jäi võõrsil Hammarbyle alla 1:2. Mets oli täpne kohtumise 68. minutil, mil ta vähendas kaotusseisu üheväravaliseks, kuid rohkem tabamusi ei löödud. Tabeliliider Djurgården on teeninud 53 ning Malmö teisena 50 punkti. AIK jääb Malmöst maha ühe punktiga ning edestab Hammarbyd kahe punktiga.

Poola esiliigas võitis Artur Pika ja Henrik Ojamaa koduklubi Legnica Miedź 1:0 Niecieczat. Kohtumise ainsa tabamuse eest hoolitses Pikk 64. minutil ning mõlemad koondislased said kirja 90 minutit. Ken Kallaste kuulus Tychy koosseisu, kuid jäi mänguajata, kui ta koduklubi Tychy 71 viigistas 2:2 Podbeskidziega. Tychy sai möödunud nädalal kirja kokku neli punkti, sest nädala keskel alistati Kallaste abita 2:1 Mieleci Stali. Liigatabelis on 5.-8. koha meeskonnad seni kümne vooruga kirja saanud 17 punkti, nende seas ka Miedź ja Tychy 71.

Soome kõrgliigas tõusis tabeli tippu Ats Purje koduklubi KuPS, kes alistas võõrsil 1:0 Mariehamni. Purje kuulus algkoosseisu, kuid vahetati välja 40. minutil. KuPSil on nüüd parimana kirjas 46 punkti ning viimati võõrsil Tampere Ilvesele kaotanud Turu Interil on 45 punkti. Ilves on kolmandana kogunud 43 punkti.

Kõrgliiga alumises pooles, kus jagatakse meistrivõistluste 7.-12. koha omanikud, on heal positsioonil Brent Lepistu tööandja Lahti, kes alistas viimati võõrsil VPSi 0:1 kaotatud avapoolaja järel 2:1. Lepistu sai Lahti ridades kirja 90 minutit, VPSi kaitsja Hindrek Ojamaa jälgis matši varumeestepingilt. Mihkel Aksalu ja Trevor Elhi kuulusid SJK algkoosseisu, kui võõrsil jäädi 0:2 alla HIFKile. Martti Puolakainen jälgis HIFKi poolt mängu vahetusmeeste seast. Aksalu kaitses puuri 90 minutit, Elhi vahetati välja 34. minutil. Lahtil on tabeli alumises pooles parimana kogutud 34 punkti, SJK on HIFKi järel üheksas (29 punkti) ning VPS asub viimasel kohal (16).

Itaalia kõrgliigas oli reedel võidukas Cagliari, kes mängis koduväljakul 3:1 üle Genoa. Ragnar Klavan jälgis kohtumist varumeestepingilt. Serie A-s teist nädalat järjest kolm punkti noppinud Cagliari on nelja vooru järel liigatabelis üheksandal kohal. Võrdselt kuus punkti on kirjas tabelis 8.-12. kohta hoidvatel meeskondadel.

Norra kõrgliigas sai viigipunkti kirja nii Bergeni Brann kui ka Lillestrøm. Taijo Teniste mängis laupäevases Branni 0:0 viigimängus Haugesundi vastu 90 minutit ning pühapäeval sai täismängu kirja ka Joonas Tamm, kui Lillestrøm – Kristiansundi kohtumine lõppes 1:1. Liigatabelis on Brann teeninud 33 punkti, mis annab hetkel tabelis kuuenda koha. Sama punktisummaga on viies Viking ja seitsmes Kristiansund. Tamme koduklubi Lillestrøm on 26 punktiga 16 meeskonna konkurentsis kümnes.

Armeenia kõrgliigas on sama punktisumma (13) kogunud Nikita Baranovi ja Ilja Antonovi tööandjad, kuigi Antonovi klubil on üks mäng varuks. Tabelis on vastavalt Alashkert ja Ararat-Armenia neljandal ja viiendal kohal. Baranov sai kirja 90 minutit, kui Alashekrt alistas 2:0 Gandzasari ning Ararat-Armenia mängis Antonovi abita võõrsil 4:1 üle Lori.

Kasahstani kõrgliigas on tabelinaabriteks Sergei Zenjovi ja Artjom Dmitrijevi klubid. Dmitrijev mängis 90 minutit, kui Okžetpes alistas 1:0 Irtõši, kuid Zenjov ja Karagandõ Šahtjor vandusid kodus 0:1 alla Tobolile. Zenjov kuulus algkoosseisu, kuid vahetati välja 42. minutil. Vastaste võiduvärav sündis kohtumise 89. minutil. Šahtjor ja Okžetpes on võrdselt kirja saanud 33 punkti, kuid Okžetpesil on üks mäng varuks. Tabelis, kuhu kuulub 12 meeskonda, on nad vastavalt seitsmendal ja kaheksandal kohal.

Kuigi Henri Anierile ei jagunud Lõuna-Korea esiliigas mänguaega kolmapäeval, kui Suwon alistas võõrsil 2:0 Anyangi, siis sai eestlane nädalavahetusel kirja väravasöödu, kui Daejeon Citizeniga tehti 2:2 viik. Anier sekkus mängu vahetusest kohtumise 69. minutil, mil ta meeskond oli 1:2 kaotusseisus. Kuigi Suwon jäi 85. minutil ka vähemusse, suudeti tänu eestlase söödule 88. minutil viigistada, kui värava lõi nigeerlane Chisom Egbuchunam.

Mänguaega teenis Leedus Sergei Mošnikov, kes sai kirja 90 minutit, kui Palanga kaotas karikavõistluste poolfinaalis võõrsil hilistest väravatest 0:2 Gargždai Bangale.

Madis Vihmann St. Johnstone’i koosseisu ei kuulunud, kui viimati jäädi kodus 0:4 alla Glasgow Rangersile. St. Johnstone on Šotimaa kõrgliigas kuue vooru järel viimasel kohal.

U19 koondise väravavaht Karl Jakob Hein ja Londoni Arsenali U23 meeskond viigistasid Premier League 2-s võõrsil Wolverhampton Wanderersiga 2:2. Hein kaitses Arsenali väravat kogu kohtumise.

Itaalia Serie C-s kuulus U21 koondislane Markus Soomets Rende algkoosseisu ja mängis 53 minutit, kui kodus viigistati 1:1 Teramoga. See oli Rende esimeseks punktiks viie vooruga. Itaalias teenis mänguaega U19 koondislane Georgi Tunjov, kui SPAL jäi võõrsil 0:3 alla Hellas Verona eakaaslastele. Tunjov sekkus mängu 69. minutil, kõik väravad löödi avapoolajal.

Soome esiliigas toimus kohtumine MYPA ja KTP vahel, mis lõppes külla sõitnud KTP 3:2 võiduga. MYPA ridades sai 90 minutit kirja Maksim Gussev ning 69. minutil sekkus mängu Kaarel Usta. Kolm punkti kirja saanud KTP meeskonna peatreeneriks on Argo Arbiter, abitreeneriks Indrek Zelinski. KTP ridadesse kuulub ka hetkel Lõuna-Eestis U17 koondisega mängiv Taaniel Usta. Kümne meeskonnaga Soome esiliigas on neli mängu järjest võitnud KTP 38 punktiga neljas, MYPA 18 punktiga viimasel ehk kümnendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles