Eestlane võitis noorte EMil pronksmedali

Postimees Sport
Copy
Joonas Lember
Joonas Lember Foto: Viesturs Lācis

Saksamaal Rendsburgi selgitati ringrajapaatide noorteklassi GT-15 Euroopa meister. Eestit esindas kuus sportlast, neist kogenenumal, Joonas Lemberil õnnestus võita pronksmedal.

Laupäeval selgusid need 12 parimat, kes pääsesid otse finaali. Viimased kolm finaalikohta selgitati välja lohutussõidus. Läbi ajasõidu said edasi viis meie sportlast.

Tulevane medalimees Joonas Lember oli ajasõidus kuues, Hendrik Arula kaheksas, Kalvin Thomas Royster üheksas, Erik-Rennes Pihlak kümnes ja Paul Richard Laur viieteistkümnes.

Pühapäeval valitsesid keerulisemad ilmaolud. Eelise said kogenenumad sõitjad ning Euroopa meistritiitel kuulus nelja sõidu kokkuvõttes Hilmer Wibergile Rootsist, hõbemedal läks Laura Lakovicale Lätist. Pronksmedali väljaandmine läks põnevaks, kui võrdsed punktid olid lätlasel Nils Slakteril ja Joonas Lemberil. Pronksmedali saatuse pidi otsustama kumb piloot on sõitnud neljast sõidust kiireima aja. Joonas Lemberi parim sõiduaeg oli ainult 0,29 sekundit kiirem kui Nils Slakterise oma ja üliväikese vahega võitis Joonas Euroopa meistrivõistlustelt pronksmedali.

«Rada oli uus aga iga sõiduga läks tunne paremaks. Tulime siia eesmärgiga sõita ennast esimese viie hulka, aga medalit ei osanud küll loota. Õnne oli ka omajagu, et stardist saime mitmel korral esimesest pöördepoist ilma takistuseta läbi. Väike tuul ja laine olid meile ka abiks,» ütles värske EMi medalimees Lember.

Teistest Eesti sportlastest oli kokkuvõttes Sten Ivanov viies, Erik-Rennes Pihlak seitsmes, Kalvin Thomas Royster üheksas, Hendrik Arula kaheteistkümnes ja Paul Richard Laur neljateistkümnes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles