MM-pronksist 12 sekundi kaugusele jäänud Kangert: pingutasin algul ehk liiga palju

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tanel Kangert on maailmameistrivõistluste temposõiduks valmis.
Tanel Kangert on maailmameistrivõistluste temposõiduks valmis. Foto: Efprocycling.com

Jalgratta maailmameistrivõistluste eraldistardis karjääri parima ehk seitsmenda koha välja sõitnud Tanel Kangert jäi päevaga väga rahule.

Kuna Kangert sõitis ilma raadiosideta, pidi ta kuulama vaid iseennast. «Esimesed paar kilomeetrit sõitsin rahulikult, järgmised 12 hoidsin tempot. Võib-olla olin natukene liiga kiire, sest püüdsin enda ees startinud prantslase kinni. Ta jäi veel tükiks ajaks minu taha sõitma, mis näitaski, et pingutasin algul ehk liiga palju. Samas lõpuga ma väga palju ära ei andnud,» ütles Kangert.

Tänases sõidus olid vahed üpriski väikesed, vaid maailmameistritiitlit kaitsnud Rohan Dennis oli mees teisest klassist. Nii jäi MM-pronks Kangertist 12,6 sekundi, kuues koht aga 0,33 sekundi kaugusele. «See 12 sekundit on umbes 150 meetrit. Ühte pidi võttes on seda palju, aga kui mõelda, et see on 150 meetrit 54 kilomeetri peale, siis seda pole palju. Kui oleks neljandaks jäänud, siis oleks nukker olnud, aga minu ette jäi veel mitu meest,» ütles ta ja lisas naljatades, et kuna kuuenda koha võitis tema tiimikaaslane Lawson Craddock, saab ameeriklane selle andeks.

Kindlasti on tegu Kangerti karjääris ühe olulise tulemusega, kuid teiste suurte saavutustega ta seda hoobilt võrrelda ei osanud. «Raske on endast pingerida koostada. Mul on hea meel, et ma hooaja lõpus veel tugeva võistluse suutsin teha, sest eelmine hooaeg samal ajal oli täiesti vee all.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles