Ivković Müürsepast: tean, et mul on hea sõber Eestis

Ville Arike
, reporter
Copy
Fotomeenutus aastast 2000: Ateena AEK mängija Martin Müürsepp kuulab Dušan Ivkovići õpetussõnu.
Fotomeenutus aastast 2000: Ateena AEK mängija Martin Müürsepp kuulab Dušan Ivkovići õpetussõnu. Foto: Toomas Huik

Täna on seni ainsa NBAs mänginud eesti korvpalluri Martin Müürsepa 45. sünnipäev. Selle puhul korraldatakse mäng «Mürka viimane lahing», kuhu tuleb kohale palju meie eduka mängumehe omaaegseid võitluskaaslasi üle maailma, samuti talle tähtsad treenerid.

Eesotsas Dušan Ivkovićiga. «Ta on korvpallijumal. Ta on minu karjääri jätnud positiivses mõttes kõige tõsisema ja sügavama jälje,» ütles Müürsepp oma lahkumismängule pühendatud, Kanal 2 ekraanile jõudnud telesaates. Ses saates käidi Belgradis, Ivkovićil külas. Ehkki korvpallimaestro kinnitas veendunult, et ta on 26. septembril Tallinnas kohal, ei lubanud arstid tal paraku mitme tuhande kilomeetri pikkust reisi praegu ette võtta.

Ent Ivkovići meenutused Müürsepast on tänasel päeval ometi omal kohal. «Ajal, mil Martin mängis, oli korvpall Euroopas üsna teist nägu. Toona oli palju andekaid mängijaid ning USAst saabus väga häid, karjääri lõpetavaid mängumehi. Nägin kohe (kui Müürsepp saabus Kreekasse, Saloniki Arisesse – toim), et Martin on üliandekas. Otsustasin hoobilt, et toon ta järgmiseks hooajaks (1999 suvest – toim) Ateena AEKsse,» alustas Ivković meenutustega.

«Tegemist on haruldase juhuga mu treenerikarjääris, kui mängija on minu käe all olnud kahes erinevas klubis. Nii AEKs (1999–2001 – toim), kus mängisime väga-väga head korvpalli, kui pärast seda ka Venemaal. Mina kutsusingi Martini Moskva CSKAsse (2004/05 – toim). Olin tema mänguga väga rahul. Kui kujutate ette kaasaegse korvpalli «number nelja» positsiooni mängija prototüüpi, siis Martin oli seda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles