Postimees näitab laupäeval droonivõistlusest otseülekannet

Postimees Sport
Copy

Sel laupäeval, 28. septembril on kõigil huvilistel võimalik taas kaasa elada põnevale Elisa Drone Racing League`le ja seda võistluseks spetsiaalselt rajatud unikaalsel rajal Saue Spordihoones. Postimees näitab võistlusest ka otseülekannet, mis algab laupäeval kell 17.

150km/h sõitvatele droonidele on võimalik kõigil tasuta kaasa elada Saue Spordihoones laupäeval kohapeal või Postimehe otseülekannet jälgides. Võistlejatele algab päev juba kell 10 hommikul aga kohapeale saavad pealtvaatajad tulla kell 13, kui spordihoone avatakse. Finaalide ja otseülekande algus on kell 17.

Ürituse korraldaja Rando Mere kirjeldab, et Saue võistlusrada on kahtlemata väga huvitav, sest uus spordisaal on ideaalne nii võistlejatele kui ka pealtvaatajatele. «Kuna droonivõistlused said Eestis alguse Sauel, siis on tegu ka omamoodi nostalgilise tagasitulekuga sünnikohta. Võistlejaid on tulemas lisaks Eestile ka Lätist ning kohal on ka 2018. aasta maailmameistrivõistlustel kolmanda koha saanud Läti võistleja.»

Droonide võidukihutamine on USA-s ja Skandinaavias väga populaarne ja globaalselt kiiresti arenev tehnikaspordiala, nõudes pilootidelt välkkiireid reflekse ning külma närvi. Elisa Drone Racing League sai alguse 2017. aastal Soomes ja möödunud aastal toodi võistlus ka Eestisse, kus peeti kokku kaheksa põnevat etappi. Võisteldi näiteks VEHO autoremonditöökojas, Otepää Golfikeskuses ja Linnahallis. Möödunud aasta hooaja võitjast on tänaseks päevaks saanud professionaalne ja sponsoreeritud droonipiloot, kes saab selle eest ka igakuist palka ja osales ka möödunud aastal droonide maailmameistrivõistlustel saavutades seal kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles