PM Dohas. Rasmus Mägi: 400 meetri tõkkejooksu medaliheitlus läheb kergejõustikuajalukku

Kris Ilves
, reporter
Copy
Norralane Karsten Warholm jooksis Zürichis kõigi aegade teise tulemuse 400 meetri tõkkejooksus.
Norralane Karsten Warholm jooksis Zürichis kõigi aegade teise tulemuse 400 meetri tõkkejooksus. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Eesti parim 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi usub, et Dohas alanud maailmameistrivõistlustel võib just tema lemmikalal sündida maailmarekord.

«Reeglina on jooksualadel tiitlivõistlustel paremad tingimused kui mis tahes teistel võistlustel. Usun, et maailmarekord võib siin sündida, aga ma ei saa öelda, et see kindlasti juhtub,» lausus 400 meetri tõkkejooksu Eesti rekordi omanik Mägi. «Samas ma ei näe ühtegi põhjust, miks nad ei peaks siin kiiresti jooksma. Tingimused on head.»

Kelle trump osutub kõige kasulikumaks?

400 meetri tõkkejooksu maailmarekord kuulub ameeriklasele Kevin Youngile, kes jooksis 1992. aasta Barcelona olümpiamängudel 46,78. Eeldused, et Dohas nähakse maailmarekordit, on olemas, sest tänavusel hooajal on maagilisest 47 sekundi piirist jagu saanud koguni kaks sportlast: norralane Karsten Warholm ja ameeriklane Rai Benjamin.

23-aastase Warholmi ja temast aasta noorema Benjamini superjooks sündis 29. augustil Zürichis, kui võitjaks kroonitud norralane läbis tõketega staadioniringi ajaga 46,92 ja teise koha saanud ameeriklane kaotas talle 0,06 sekundiga. Kõigi aegade edetabelis asuvad need tulemused Youngi järel vastavalt teisel ja kolmandal kohal.

Benjamin jagab kolmandat kohta Katari sportlase Abderrahman Sambaga, kelle isiklik rekord 46,98 pärineb möödunud aastast. Tänavu on 24-aastast Sambat kimbutanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles