Hannes Soomer naasis ringrajale

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer
Hannes Soomer Foto: Vaclav Duska jr

Hannes Soomer (MPM WILSport Racedays) sõitis tänastes vabatreeningutes Prantsusmaal Magny-Cours'is toimuval Supersport klassi üheteistkümnendal MM-etapil välja 13. aja.

«Väga hea on tagasi olla,» rõõmustas Soomer, kes pidi pärast Portugalis Portimao ringrajal saadud käe ja hüppeliigese vigastust eelmise etapi vahele jätma.

Magny-Cours'is on täna olnud vihmane – hommikune esimene vabatreening kulges poolkuival rajal, Supersport klassi sõitjad olid rajal slick'idega, kuid liigseid riske keegi ei võtnud. «Päev oli kokkuvõttes täiesti okei, kuid ükski rakk mu kehas ei tahtnud siin vihmas kõhuli panna,» ütles Soomer. Esimeses vabatreeningus oli ta 13., teises 11. ja aegade kokkuvõttes 13. Kiireima aja sõitis välja Corentin Perolari (GMT94 Yamaha).

Pärastlõunal vihmasõidus prooviti Soomeri Honda seadistuses muudatusi, mis õigustasid end, kuna tippkiirus paranes.

Vigastusest on Soomer enda sõnul hästi paranenud, parem käsi ei anna üldse tunda, vasak jalg ei valuta, kuid kipub natuke paiste minema. Võistluseelsel nädalal käis Soomer Pärnus auto24ringil sõidutunnet tagasi saamas Euroopa juunioride karikasarja 600se Hondaga ja võis enda rõõmuks tõdeda, et saab sõita.

Homseks kolmandaks vabatreeninguks ja kvalifikatsiooniks, mis algavad Eesti aja järgi kell 10:30 ja 12:40, lubab Magny-Cours'is pilvist, kuid kuiva ilma, pühapäevase võistlussõidu ajal peaks paistma päike ja olema kuni 26 kraadi sooja. «Kuiva rada usaldan rohkem, vihmaga on eriti peale vigastust väga ebakindel tunne,» on Soomer ilma paranemisega rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles