PM Dohas. Diskvalifitseeritud McMasteri protest rahuldati, Mägi ei saanud finaali (4)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter

Laupäeva hilisõhtul teatas rahvusvaheline kergejõustikuliit, et Briti Neitsisaarte 400 meetri tõkkejooksja Kyron McMasteri protest on rahuldatud. See tähendab, et McMasteriga samas poolfinaalis jooksnud eestlane Rasmus Mägi ei saanud MM-finaali.

Briti Neitsisaarte koondis esitas pärast poolfinaali protesti ja palus žüriil Kyron McMasteri diskvalifitseerimine tühistada. Kohtunikud diskvalifitseerisid McMasteri 400 meetri tõkkejooksu esimeses poolfinaalis, sest sportlane ei ületanud ühte tõket reeglitepäraselt. Sportlase esindajad väitsid, et McMaster lõhkus küll tõkke, aga ei teinud seda tahtlikult ega saanud sellest kasu.

Konkurendi diskvalifitseerimise järel pääses esialgu finaali Mägi, kes sõnas pärast poolfinaali Eesti ajakirjanikele, et kuulis jooksu ajal, «kuidas keegi kolistas» ja lisas, et McMasteril on ka varem samasugune olukord olnud.

Žürii otsus McMasteri suhtes tuli umbes paar tundi pärast protesti esitamist, kui videomaterjalid olid üle vaadatud. Protest rahuldati, mis tähendab, et finaalis ehk kaheksa parema hulgas jookseb McMaster, mitte Mägi.

Eesti kergejõustikuliit esitas seepeale omakorda apellatsiooni, kuid seda ei võetud isegi menetlusse, sest puuduvad uued tõestusmaterjalid.

400 meetri tõkkejooksu finalistid Dohas: Karsten Warholm (Norra), Alison dos Santos (Brasiilia), Yasmani Copello (Türgi), Abdelmalik Lahoulou (Alžeeria), Rai Benjamin (USA), TJ Holmes (USA), Abderrahman Samba (Katar), Kyron McMaster (Briti Neitsisaared).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles