Eestlased saavutasid Rahvuste krossil neljanda koha

Postimees Sport
Copy
Tanel Leok, Priit Rätsep ja Harri Kullas tegid keerulistes oludes suurepärase võistluse.
Tanel Leok, Priit Rätsep ja Harri Kullas tegid keerulistes oludes suurepärase võistluse. Foto: Facebook

Hollandis Asseni ringrajal peeti täna 73. Rahvuste motokrossi finaalid. Eestlased pidid võistlema ekstreemsetes tingimustes ning said lõpptulemusena väga kõrge neljanda koha.

Tervet päeva ilmestas öösel alanud vihmasadu, mis tegi liivaraja väga raskeks. Lisaks sõitjate oskusele mängis suurt rolli ka tehnika vastupidamine.

Esimestena asusid eestlastest võistlustulle Tanel Leok (Husqvarna) ja Priit Rätsep (Honda). Leok startis küll tagasihoidlikult, kuid näitas võistluse edenedes head minekut. Lõpujoone ületas ta 12. kohal. Rätsep alustas sõitu 30. positsioonilt, kuid hea kiiruse ja kogemuste koostööl rebis ta ennast kahekümne esimeseks. 

Sõidu võitis tänavune MXGP klassi maailmameister Tim Gajser (Honda). Hollandlane Jeffrey Herlings platseerus teisele ja selle aasta MX2 klassi ilmameister Jorge Prado (mõlemad KTM) kolmandale kohale. Eestile kuulus avasõidu järel 8. koht.

Järgmises sõidus tegi Harri Kullas (Husqvarna) superstardi ning finišeerus neljandana. Teist sõitu järjest startinud Rätsep võitles taas vapralt ja oli lõpuks 25. Esikolmiku moodustasid hollandlane Glenn Coldenhoff (KTM), lätlane Pauls Jonass (Husqvarna) ja inglane Shaun Simpson (KTM). Eesti tõusis selle sõiduga neljandaks.

Suurürituse viimases heitluses ületas Kullas lõpujoone 12. ja Leok 14. kohal. Sõidu esimene oli taas Coldenhoff Gajseri ja Jonassi ees.

Tänavuse Rahvuste krossi võitis 18 punktiga Holland, teised olid belglased (47 punkti) ja kolmandad inglased (58 punkti). Eesti sai 64 silmaga 4. koha, mis on koondisele kolmandaks korraks sellel positsioonil lõpetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles