PM Dohas. Suured investeeringud tõid peaaegu finaalikoha (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: Tairo Lutter

Eesti parim 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi ei pääsenud Doha maailmameistrivõistlustel dramaatilisel moel finaali, jäädes esimesena kaheksa parema hulgast välja. Arvestades tema keeruliselt kulgenud hooaega, võib üheksandat kohta tiitlivõistlustel pidada kordaläinuks.

«Mul ei ole pikka aega nii head enesetunnet olnud,» sõnas Mägi nii eeljooksu kui ka poolfinaaljooksu järel. «Tähtis oli iga sajandiku nimel võidelda,» lisas tõkkejooksja poolfinaali kohta, kuid Mägi polnud rahul tagakurvi sisenemise efektiivsusega.

«On elemente, mida oleksin tahtnud hooaja esimesel poolel lihvida, aga hooaja esimene pool oli selline, nagu oli,» kommenteeris Mägi, kes on tänavu olnud kimpus nii terviseprobleemide kui ka reievigastusega.

Ei visanud püssi põõsasse

Väidetavalt on tänavu Mägi tulemusi pärssinud mononukleoos, mis omakorda mõjutas lihaste üldseisu ja seepärast tegi ta ka jalale liiga. Augustis ütles Mägi: «Mis oli, see oli kevadel. Ma ei tahtnud juba siis millegi taha pugeda ega näe ka tagantjärele vajadust seda kommenteerida või analüüsida. Võib-olla teen seda kunagi tulevikus, võib-olla mitte.»

Kaks korda Eesti parimaks meessportlaseks valitud Mägi on enda sõnul saanud normaalseid treeninguid teha ainult viimase kuu aja jooksul. «Ma ei hakanud riskima ja proovima asju, mida pole varem suutnud teha,» selgitas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles