Eestis elab spordirahvas: spordinädalal ligi 200 000 osaluskorda!

Postimees Sport
Copy
Hetk spordinädala avamiselt.
Hetk spordinädala avamiselt. Foto: Marko Mumm / EOK

Viiendat aastat tähistatud üleeuroopalisel spordinädalal püstitas Eesti tipptulemuse – kaheksa päeva jooksul korraldati terves riigis 1182 liikumissündmust ja registreeriti koguni 193 840 osaluskorda.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi hinnangul on sündmuste ja osalemiskordade arvud muljetavaldavad. «Täna kokkuvõtteid tehes võime tõdeda, et viies spordinädal võeti eestimaalaste ja Eesti organisatsioonide poolt soojalt vastu ning seda oodati juba pikisilmi. Sündmuste arvu osas oleme teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega võrreldes esireas ning liikumishuvilised leidsid kindlasti endale spordinädala raames sobiva tegevuse. Käesoleval aastal oli hüüdlauseks «Aeg liikuda» ning loodan, et andsime positiivse impulsi ka neile kaasmaalastele, kes korrapäraselt liikumisharrastusega veel ei tegele,» ütles Lusmägi.

EOK kehalise aktiivsuse uuringute kohaselt ei saa piisavat kehalist koormust peaaegu pool täiskasvanud elanikkonnast. «Meil on selge eesmärk – jõuda aastaks 2030 Põhjamaadega samale tasemele, kus on aktiivseid liikujaid 70% täiskasvanutest. Olen veendunud, et iga-aastane spordinädal aitab selle eesmärgi saavutamisele kaasa ning süstib liikumispisikut meisse kõigisse,» lausus Lusmägi.

Suurima panuse spordinädala sõnumi levitamisel Eestis andsid üldhariduskoolid ja lasteaiad, kelle initsiatiivil sai teoks tervelt 908 sündmust. Spordiklubid pakkusid inimestele täiendavaid liikumisvõimalusi 186 ning tööandjad 88 korral. Ühtekokku registreeriti spordinädalal Eestis 193 840 osaluskorda, mis teeb sellest suurima liikumist ja tervislikke eluviise propageeriva sündmuse Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles