Miks Manchester City fännid eelistavad pika puuga koduliigat eurosarjale?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Manchester City
Manchester City Foto: Efrem Lukatsky / AP

Manchester City jalgpalliklubi fännid eelistavad Inglismaa meistritiitlit Meistrite liiga omale. Seda näitab ka eurosarja kodumängude külastatavus. Peatreener Pep Guardiola ei osanud fännide eelistusele kindlat seletust anda, kuid ilmselt on asi traditsioonides.

Manchester City mängib Meistrite liigas üheksandat aastat järjest. Täna õhtul kohtub meeskond kodustaadionil Zagrebi Dinamoga. Mängule on oodata 48 000 - 50 000 fänni. Veel eile oli saadaval täiskasvanutele mõeldud pileteid hinnaga 20 naela.

Meistrite liigas on City parim tulemus 2016. aasta poolfinaal. Guardiola käe all on klubi kahel korral veerandfinaali jõudnud. Mõlemal juhul jäädi alla Inglismaa meeskonnale, esimesel korral Liverpoolile ja siis Tottenhamile.

«Oleme läbi viinud küsitluse ning teame, et fännid eelistavad pika puuga Inglismaa liigat. Ma ei tea, miks see nii on, aga see on selle klubi reaalsus ja seda tuleb aktsepteerida. Võib-olla on asi minevikus, sest klubi ei ole alati eurosarjas mänginud. Jõime baarides õlut ja vaatasime Liverpooli ning Manchester Unitedit mängimas,» rääkis Guardiola.

Kuigi klubi omanik šeik Mansour soovib Cityt näha Euroopa tipus, pole ta Meistrite liiga võitmise kohustust Guardiolale otseselt peale pannud. «Muidugi tahame tiitlit võita, aga kui seda ei juhtu, ei tapa ma end ära. Barcelona kuulub minu südamesse. Nemad ei võitnud Meistrite liigat enne 1992. aastat, kuigi klubi oli juba pikalt eksisteerinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles