Jalgpallikoondise peatreener avamata punktiarvest: ma ei tunne pinget, vaid vastutust

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Karel Voolaid
Karel Voolaid Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise peatreeneri Karel Voolaidi sõnul jääb kapten Ragnar Klavan mängudest Valgevene ja Saksamaaga eemale isiklikel põhjustel.

«Ragnar on Itaalias ja jääb seekord eemale isiklikel põhjustel. Ta tunneb erinevatel põhjustel ja asjaoludel, et ei saa koondist täies jõus, tahtmises ja võimekuses aidata. Ta tahab keskenduda oma tegemistele, mis on seotud klubi ja perekonnaga,» rääkis peatreener.

Klavan jättis vahele ka viimase Itaalia kõrgliiga mängu, kuid peatreener selle täpset põhjust ei tea. «See ei tähenda, et mind ei huvitaks, kuidas tal läheb. Ma ei pidanud vajalikuks küsida, miks ta viimasest mängust eemale jäi. Eks tal endal on vaja aega, et klubitegemistes jälle hoog üles saada,» jätkas Voolaid.

EM-valiksarja lõpuni on jäänud kolm mängu. Selles aknas kohtub Eesti 10. oktoobril võõrsil Valgevenega ja 13. oktoobril Saksamaaga, seejärel 19. novembril võõrsil Hollandiga. Senise viie mänguga pole Eesti alagrupis punktiarvet avanud.

Küsimusele, kas null punkti peal olev koondis tunneb seetõttu ka lisapinget, vastas peatreener: «Koondise eest ma ei saa rääkida. Isiklikult sellist pinget ei taju. Võib-olla oleksin rohkem pinges, kui oleksin seda valiktsüklit ise alustanud ja oleks esimest korda, kui jääksin nullile. Aga tunnen vastutust selle eest, et see nii ei jääks,» ütles peatreener.

«Selge see, et kolmest järelejäänud mängust on kõige reaalsem punktiarve Valgevene vastu avada. See soov pole meil vähenenud. Pinge oleks siis, kui oleksime Valgevenega võrreldes tunduvalt kõrgemal positsioonil. Praegu on minu peamised mõtted sellel, kuidas leida sammud, millega punkte teenida. See ei ole pinge, see on sportlik väljakutse,» jätkas peatreener.

Anier jääb võimalust ootama

Võõrsil Valgevene vastu jääb kohtumisest mängukeelu tõttu eemale kaitsja Joonas Tamm.

Võrreldes septembrikuiste mängudega on koondise nimekirjas Nikita Baranov, Ilja Antonov ja Martin Miller. Valikusse ei mahtunud sel korral Artjom Dmitrijev.

«Dmitrijevi väljajäämise põhjusi tuleb otsida lähiminevikust. Ta on teatud mängijate mitteesilekerkimisega saanud oma võimalused. Need võimalused ei kao ära, aga praegu kasutan teisi variante,» rääkis Voolaid.

«Eelmine kord jäi välja Ilja Antonov, seekord tahan teda väga näha. Ta on mulle muljet avaldanud. Tahan tema osas asjad selgemaks saada. Ta on veel noor mängija, kuid koondisekogemust on juba aastate jagu. Tema mängustiili võib meil väga vaja minna,» jätkas Voolaid, kelle sõnul on tema eesmärk hoida koondises head tasakaalu noorte ja kogenenumate mängijate vahel. «See on minu hinnangul õige viis koondist väikeste sammudega edasi viia.»

Ründajate valikul jäi taas kord koondisest välja Korea esiliigas mängiv Henri Anier, kellele peatreener eelistas Sloveenias mängivat Rauno Sappineni. «Ma näen, et minu käekirjas või joonises saaks Rauno paremini hakkama. Aga vahed on väikesed. Ma ei ole Anieri nimekirjast maha kritseldanud,» ütles Voolaid, kelle hinnangul peaks Anier end väljakul rohkem kehtestama.

Voolaid ei salga, et tema otsust Anier eemale jätta on mõjutanud ka Korea esiliiga tase. «Seal on häid mängijaid, kuid üldpilt pole nii hea. Korea esiliiga pole taktikaliselt tasemel. Seal on palju uhamist ja tormamist. On tunne, et seda liigat skauditakse ja kõik mängivad selle nimel, et kõrgliigasse pääseda. See jätab paratamatult pitseri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles