PM Dohas. Dramaatilised heliefektid ja vinge valgussõu. Kellele?

Kris Ilves
, reporter
Copy
400 meetri tõkkejooksu finaliste tutvustati valgussõu saatel. Pildil Katari sportlane Abderrahman Samba. FOTO: Tairo Lutter
400 meetri tõkkejooksu finaliste tutvustati valgussõu saatel. Pildil Katari sportlane Abderrahman Samba. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku maailmameistrivõistlused Katari pealinnas Dohas toimuvad 40 000 inimest mahutaval Khalifa staadionil, aga sportlased, kes on seni olnud ülesannete kõrgusel ja pakkunud kõrgest klassist tulemusi, peavad leppima asjaoluga, et heal juhul on istekohtadest täidetud ainult neljandik.

Publikurekord pärineb reedest, kui avapäeval külastas korraldajate andmetel staadioni 11 800 inimest. Laupäeval oli kohapeal spordipidu jälgimas 11 300 pealtvaatajat, kuid pühapäeval langes see arv suisa 8000 inimeseni. Kurb on see, et olukord läheb pigem hullemaks kui paremaks.

Seejuures toimusid nädalavahetusel 100 meetri jooksu finaalid – selgusid sprindikuningas ja -kuninganna –, kuid nõnda mannetut publikuhuvi kergejõustiku populaarseimate alade vastu pole sel sajandil kunagi nähtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles