Suarez päästis Barcelona, Liverpool avas seitsmeväravalises mängus punktiarve

Postimees Sport
Copy
Luis Suarez.
Luis Suarez. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Jalgpalli Meistrite liigas alistas Barcelona kaotusseisust 2:1 Milano Interi. Liverpool mängis kodustaadionil Salzburgi vastu kolmeväravalise edu maha, kuid suutis lõpuks 4:3 võiduga tabelisse esimesed punktid kirja saada.

Barcelonas peetud kohtumine algas kodumeeskonnale šokiga, sest juba 3. minututil viis head kiirust, tugevust ning osavust näidanud Lautaro Martinez Interi ette. Barcelona päästjaks osutus Luis Suarez, kes tõi esmalt 58. minutil iluväravaga viigi ning lõpetas seejärel 84. minutil Lionel Messi suurepärase eeltöö võiduväravaga.

Anfieldil peetud kohtumine algas Liverpooli jaoks suurepäraselt. Juba 36. minutiks oli tiitlikaitsja tänu Sadio Mane, Andrew Robertsoni ja Mohamed Salahi väravatele 3:0 juhtimas. 

Kuigi kaitsefaasis Salzburgi mäng ei sujunud, suutsid nad rünnakul ohtlikud olla ja see tõi tulemust 39. minutil, kui täpne oli Hee-Chan Hwang. 3:1 seisul mindi ka poolajapausile.

Salzburgi tõi mängu tagasi 56. minutil Takumi Minamino, vähendades kaotusseisu minimaalseks. Kohe pärast väravat sekkus Salzburgi eest vahetusest Erling Braut Haalandi, kes õigustas peatreeneri valikut juba 60. minutil.

Liverpool võttis lõpuks kodustaadionil oma, kui teise värava lõi 69. minutil Salah. Väravale andis söödu Roberto Firmino, kellele see oli selle mängu kolmas.

Kõik mängud

E-grupp

  • 19.55 Genk - Napoli 0:0
  • 22.00 Liverpool - Salzburg 4:3

F-grupp

  • 19.55 Praha Slavia - Dortmundi Borussia 0:2
  • 22.00 Barcelona - Milano Inter 2:1

G-grupp

  • 22.00 RB Leipzig - Lyon 0:2
  • 22.00 Peterburi Zenit - Benfica 3:1

H-grupp

  • 22.00 Lille - Chelsea 1:2
  • 22.00 Valencia - Ajax 0:3

Enne mänguõhtut:

«Arstide sõnul ei ole Romelu vigastus tõsine. Oleme lootusrikkad, et ta on peagi taas mängukorras, kuid praegu loobume igasugusest riskist,» teatas Interi peatreener Antonio Conte tänase suurmängu eelõhtul.

Inter alustas Meistrite liigat pettumusega: kodus piirduti Praha Slavia vastu 1:1 viigiga. Ka teine sama kvarteti - mida võib pidada ka surmagrupiks - avavooru kohtumine lõppes viigiga, kui Dortmundi Borussia ja Barcelona jätsid väravad löömata.

Tänavu vigastustega kimpus olnud ründetähed Lionel Messi ja Ousmane Dembele naasevad Barcelona koosseisu, kuid pole kindel, kas ka algrivistusse. Kindlasti jäävad võõrustajate poolelt tänasest duellist eemale kaitsjad Samuel Umtiti ja Jordi Alba ning 16-aastane supertalent Ansu Fati.

Veel on täna õhtul vastamisi Genk - Napoli, Slavia - Dortmund, Liverpool - Salzburg, Leipzig - Lyon, Zenit - Benfica, Lille - Chelsea ja Valencia - Ajax.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles