Tallinna Selver asub kõigutama kuldse trio hegemooniat

Carl-Robert Puhm
Copy
Avo Keel mõtlikult konkurentide koosseise silmitsemas.
Avo Keel mõtlikult konkurentide koosseise silmitsemas. Foto: Sander Ilvest

Kui saabuvad vihmased sügisilmad, algab kohalike pallimänguliigade hooaeg. Eile alustas võrkpall. Nagu kahel eelneval hooajal kuuluvad medalinõudlejate hulka Saaremaa ja Pärnu võrkpalliklubi ning Tartu Bigbank.

Kuid sel aastal püüab kolmikule kannale astuda suvel oluliselt täienenud Tallinna Selver.

Selveri meeskond on tüüri juurde toonud mehe Itaaliast – Alessandro Piroli. Kapten Karli Allik sõnas pressikonverentsil, et itaallasega ollakse väga rahul. «Treeneriga on väga vedanud, ta juhendab meid väga hästi. Uus loots meenutab käekirjalt endist koondise peatreenerit Gheorghe Cretut,» iseloomustas Allik.

Uus loots meenutab käekirjalt endist koondise peatreenerit Ghorghe Cretut

Selveri meeskonna kapten Karli Allik

Kui «kolme suure» juhendajad rääkisid kõik kui ühest suust, et Selver on sel aastal kõvasti juurde pannud, siis itaallane ise jäi pressikonverentsil tagasihoidlikuks. Värske tüürimees rääkis, et eesmärk on näidata parimat mängu, ja pidas konkurente siiski tugevamaks.

Valitsev Eesti meister Pärnu on hooaja eel nõrgenenud. Meeskonna komplekteerimine on läinud üle kivide ja kändude: Pärnu otsib endiselt kahte leegionäri. «Püüame leida meie nõudmistele vastavad mängijad, aga tõenäoliselt pole meil võimalusi väga häid pallureid palgata. Niikaua kui meil kahte puuduvat lüli paigas ei ole, pole mul põhjust meid esile tõsta ja konkurente ähvardada,» rääkis peatreener Avo Keel.

Paberil on kõige kõvemast puust Saaremaa ja Tartu vollemeeskond. Mullu Balti liiga võitnud Tartu tõi suvel meeskonda koondise sidemängija Kert Toobali. Võistkonnaga liitus ka aastaid Gheorghe Cretu kõrval välismaal töötanud Alar Rikberg. «Alaril on tipptasemel kogemus Euroopast. Mul endal on temalt palju asju õppida,» kiitis peatreener Andrei Ojamets abimeest.

Kaks hooaega tagasi komeedina Eesti võrkpalli kerkinud Saaremaa loodab sel aastal teha vigade paranduse. Kui debüüthooajal võideti kohe kõik kolm karikat, siis eelmisel hooajal tuli leppida vaid karikavõiduga. Peatreener Urmas Tali sõnul on neil asjad vales järjestuses kulgenud. «Meil on järjekord natukene sassis. Esimene aasta pidi olema selline sisseelamise aasta, teine juba osaliselt tulemuste poole. Sel hooajal pidanuks finaalidesse jõudma ja võitma. Seega, meil ei ole mõtet madalaid eesmärke seada. Eesti ja Balti liigas on üks eesmärk – jõuda finaali ja võita,» rääkis peatreener. Mulluse ebaõnnestunud hooaja järel on Saaremaa teinud ka koosseisus olulised korrektuurid. «Väljakul on viis uut meest,» iseloomustas Tali toimunud muutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles