Purjetamise olümpiaklasside maailma edetabelis on Puusta 24. ja Rammo 30. kohal

Copy
Ingrid Puusta
Ingrid Puusta Foto: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Värskes Rahvusvahelise Purjetamisliidu olümpiaklasside maailma edetabelis on meie purjetajatest parimatel kohtadel Ingrid Puusta 24. ja Karl-Martin Rammo 30. positsiooniga.

Naiste RS:X klassi edetabelis 24. kohal oleva Ingrid Puusta seni edukaimaks tulemuseks maailma edetabelis on aga olnud üheksas koht. Praegust paremusjärjestust juhib selles klassis hiinlanna Yunxiu Lu.

Laser Standard klassi edetabelis on Karl-Martin Rammo 30. real. Tema läbi aegade parimaks asetuseks selles paremusjärjestuses on olnud kuues koht. Liidriks on Laseril austraallane Tom Burton.

Finn klassi edetabelis on Taavi Valter Taveter 47. ning Deniss Karpak 60. kohal. Liidriks on brasiillane Jorge Zarif.

Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp on 49erFX klassi edetabelis 59. positsioonil. Tabelit juhivad Martine Soffiatti Grael ja Kahena Kunze Brasiiliast.

49er klassis mahuvad esisaja sisse 73. kohal olevad Juuso Roihu ja Henri Roihu. Klassi liidriteks on Suurbritannia meeskond James Peters ja Flynn Sterritt.

Purjetamise maailma edetabel

Maailma edetabeli punkte on võimalik saada reitingut omavatel regattidel võisteldes. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kuue regati lõikes.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race'i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Liviko, Strand, Postimees Grupp, Helly Hansen, Matek, Rakvere Lihatööstus, Tallegg, Premia ja Alfons Håkans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles