PM Walesis. Tänak laupäevastest katsetest: need peaksid meie autole sobima

Karl Mihkel Eller, Llandudno
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: @World/Toyota

Teine täispikk võistluspäev tuleb Ott Tänakule Walesi teedel teistsugune, kui esimene, sest ümberpööratud stardijärjekorra tõttu minnakse rajale kümnendana. Olusid arvestades võiksid aga paremad rajatingimused valitseda esimeste startijate ajal.

Samas peaksid tingimused vähemalt tiitlinõudlejate jaoks olema võrdsed. MM-sarja liidri Tänaku ees pääseb rajale nii rallil kui ka üldarvestuses teist kohta hoidev Sebastien Ogier ja seitsmendana kolmas tiitlipretendent Thierry Neuville.

«Me võitleme nende sõitjatega, kes stardivad meie lähedal. Täna (reedel – toim.) oli see samamoodi. Kujutan ette, et teeoludes ei tohiks olla erilisi erinevusi,» ütles Tänak esimese võistluspäeva järel.

Laupäeval võtavad rallimehi vastu Walesi kõige ikoonilisemad katsed – Dyfi, Myherin ja Sweet Lamb. Tänaku sõnul on need katsed talle meeltmööda. «Laupäevased katsed meeldivad mulle. Need on kiired ja voolavad. Ma loodan, et need sobivad meile.»

«Katsed peaksid meie autole sobima. Ma väga loodan, et suudame pakkuda sarnase esituse, nagu reedel. Olen kindel, et tuleb päris pingeline lahing,» lisas saarlane.

2018. aastal lõppes Tänaku ralli õnnetult Sweet Lambi katse teisel läbimisel, kui 3,7 kilomeetril kadus tema Toyota Yariselt põhjakaitse, seejärel purunes radiaator ning katkestada tuli esikohalt. Aasta hiljem meenutas Tänak kurba seika väikese muigega. «Loodan, et see põhjakaitse pole jätkuvalt väga tugev ja me elame selle katse üle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles