PM Dohas. Maicel Uibo pääseb EOK A-taseme palga peale (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Maicel Uibo auhinnatseremoonia ja medalipidu Dohas.
Maicel Uibo auhinnatseremoonia ja medalipidu Dohas. Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku MMil Dohas kümnevõistluses hõbemedali võitnud Maicel Uibo saab järgmise aasta Tokyo olümpiaks muretult valmistuda.

Oma meelisalal maailma teiseks meheks olemine tähendab, et Uibo kuulub vähemalt järgmised kaks aastat Eesti Olümpiakomitee A-taseme sportlaste hulka, kes saavad 2500 euro suurust palka ja 2200-eurost ettevalmistustoetust. Treeneri igakuine toetus on 1500 eurot.

Uibo jutust kumab läbi, et see toetus on talle tähtsam kui kunagi varem. «Mul on kindlad kinnisideed. Ma ei taha sõita kellegi teise kelgu peal. Kui ma ei suuda end ülal pidada, peab midagi muutuma.»

Uibol on praegu ideaalsed treeningutingimused. Eesti kümnevõistleja ei tunne enda sõnul millestki puudust. «Ilm on hea, staadion on korralik, vahendid on olemas ja jõusaal on korralik. Mõnus. Ei oska millegi üle nuriseda,» rääkis Uibo Dohas ajakirjanikele.

MMi 6. mees Janek Õiglane püsib jätkuvalt B-tasemel: igakuine palk 1600, ettevalmistustoetus 1400 ja treeneri toetus 1200 eurot.

MMil hõbemedali võitmise eest on ette nähtud 20 000 euro suurune preemia ning sportlase treenerile sellest 50% suurune preemia.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles