PM Dohas. Kirt: rabistasin esimesel katsel, teine vise klappis tehniliselt paremini

Kris Ilves
, reporter
Copy
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kergejõustiku MMil Dohas lõppvõistlusele pääsenud Eesti odaviskaja Magnus Kirt lausus, et rabistas kvalifikatsiooni avakatsel, aga teine vise klappis tehniliselt paremini. 

Esimesel katsel piirdus Kirt 81.00 meetri pikkuse viskega, aga paanikaks põhjust polnud, sest kvalifikatsioonis saab teha maksimaalselt kolm katset. Teisel katsel viskas Kirt suisa 88.36.

«Kindlasti mõjutas natuke avakatset närvid ja pinge. Esimesel katsel on jalad raskemad kui teisel katsel. Ma teisi väga ei märganud, aga ise hakkasin rabistama ja paiskasin oda üle. Ei olnud kõige kehvem katse, aga ei läinud jõud odasse ja tuli päris kiiresti alla.

Kõik rääkisid, et esimese katsega, esimese katsega… Mina tulin siia teadmisega, et on kolm kvalifikatsioonikatset ja selle jooksul tuleb edasi pääseda. Kui hakata mõtlema, et mul on üks katse ja kui sellega täis ei saa, siis on kõik läbi… Siis võib-olla olekski jäänud jalad raskeks,» ütles Kirt.

Teise katsega jäi Kirt mõistagi rahule. «Teine vise oli normaalsem. Tehniliselt klappis paremini. Täiesti normaalne katse,» märkis Kirt.

Nimekad Saksamaa odaviskajad Andreas Hofmann ja Thomas Röhler ei jõudnudki lõppvõistlusele. Kirdi sõnul ei saa öelda, et olukord lihtsamaks muutus. «Enne võistlust vaatasin listi ja kui mõtted võistlusele läksid, siis iga nimi, mis meelde tuli, oli väga hea isiklikuga,» ütles eestlane.

Johannes Vetteri hea soorituse (avakatsel 89.35 meetrit) kohta: «Kõik on siia tulnud väga heas vormis. Täna on üks päev, homme on järgmine päev. Võistlus algab homme jälle pihta.»

Odaviske lõppvõistlus algab homme kell 19.55. «Tuleb hoida ja koguda võimalikult palju energiat. Ei taha praegu emotsiooni kehast läbi lasta, see oli kvalifikatsioon. Homme on uus võistlus ja tuleb selleks väga valmis olla.»

Lõppvõistlusel osalevad: sakslane Johannes Vetter (kvalifikatsioonis 89.35), Magnus Kirt (88.36), grenadalane Anderson Peters (85.34), rootslane Kim Amb (84.85), Trinidad ja Tobago odaviskaja Keshorn Walcott (84.44), tšehh Jakub Vadlejch (84.31), sakslane Julian Weber (84.29), keenialane Julius Yego (83.86), Taiwani esindaja Chao-Tsun Cheng (83.40), poolakas Marcin Krukowski (82.44) ja soomlane Lassi Etelätalo (82.26).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles