PM Walesis. Oliver Solberg loodab starti tulla ka Saaremaa rallil

Karl Mihkel Eller
Copy
Oliver Solberg ja Aaron Johnston
Oliver Solberg ja Aaron Johnston Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Alanud nädalal toimub Saaremaa ralli ning asjaolude kokkulangemisel võib Eesti autoralli meistrivõistluste viimasel etapil sõitmas näha äsja MM-debüüdi teinud 18-aastast Oliver Solbergi.

Kolmel viimasel hooajal Läti meistrivõistlusel osalenud ja seeläbi palju Eestis võistelnud Solbergil on meie lõunanaabrite meistritiitel sel aastal juba taskus ning enne Saaremaa rallit juhib ta ka Eesti meistrisarja absoluutarvestust.

«Oleks tore ka Eesti meistritiitel võita. Selleks peame starti jõudma, tegema hea võistluse ja eks siis ole näha, kas sellest piisas,» ütles Solberg pärast Walesi rallit, kuid vihjas, et Saaremaal startimiseni on veel pikk tee minna.

Kuigi noore Solbergi nimi on 11. oktoobril algava Saaremaa ralli registreerunud sõitjate nimekirjas, ei ole norralane ise osalemises veel lõplikult kindel. «Loodan Saaremaale tulla. Kõik sõltub, kuidas laevade sõiduplaanid omavahel klapivad, et me võistlusauto ja muu vajaliku tehnikaga ikka õigeks ajaks kohale jõuaksime,» andis Solberg Eesti rallifännidele lootust.

Solberg on oma lühikese karjääri jooksul Eestis võistelnud kuuel rallil. Saaremaal on ta seni osalenud korra, kui oli 2017. aastal stardis esisillaveolise R2-autoga. Tõusev rallitäht leidis Walesi ja Saaremaa teede vahel sarnasusi.

«Kui tuleb vihma, meenutavad Saaremaa kiiruskatsed paljuski Walesi omasid. Saaremaa teed kulgevad küll üpriski siledal maal, aga pean ütlema, et katsed on väga kenad,» lisas Oliver Solberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles