Jalgpallimaa tennisestaar: tennis on õiglasem kui jalgpall

Postimees Sport
Copy
Endine tippmängija Gustavo Kuerten vastutab Brasiilias noorte tennisemängijate arengu eest.
Endine tippmängija Gustavo Kuerten vastutab Brasiilias noorte tennisemängijate arengu eest. Foto: Nayra Halm / imago/Fotoarena/Scanpix

Kolmekordne tennise Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste võitja brasiillane Gustavo Kuerten ütles, et tennis on kindlasti õiglasem spordiala, kui jalgpall ning põhjendas seda vahvate argumentidega.

«Tennis on raske mäng. Sa pead vastasest parem olema kogu kahetunnise matši vältel. See annab rohkem võimalusi parema mängija väljaselgitamiseks. Tennises on peaaegu võimatu, et matši kaotaks parem mängija. Okei, sa võid kaotada seti, kuid mängu...,» rääkis brasiillane ning lisas, et jalgpallis võib piisata, kui mängida hästi viis minutit, lüüa värav või kaks ja mäng ongi tehtud.

«Tennises võidab 99 protsendil juhtudest parem mängija. Jalgpallis võib parem meeskond palli vallata ja rünnata, kuid ühe õnnetu olukorra tõttu ikka kaotajaks jääda. Seetõttu ongi tennis õiglasem kui jalgpall.»

Kuerten arendab praegu kodumaal noorte tennist ja vastutab just noormängijate eest rahvuslikus alaliidus. «Tennises on meil mitmes aspektis kvaliteedipuudus. Puudub ka selline võimas ajalugu nagu jalgpallil. Usun, et mõne aasta pärast on meeste 100 parima seas vähemalt kuus Brasiilia tennisisti ja kindlasti paar mängijat ka tugevama kahekümne hulgas. Optimismi sisendab, et Brasiilia Tenniseliit on asunud rahastama parimate noormängijate kogunemist ühe katuse alla – loodud on rahvuslik noorte tennisekool,» rääkis Brasiilia tennisestaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles