Tipphetked: Kalev/Cramo purustas VTB ühisliigas venelaste tippklubi Kaasani Unicsi (2)

Postimees Sport
Copy

BC Kalev/Cramo näitas täna korvpalli VTB Ühisliigas suurepärast mängu ning alistas Venemaa tippklubi Kaasani Unicsi tulemusega 85:63. Sama meeskonda võideti viimati kuus aastat tagasi.

Koduplatsil mänginud BC Kalev/Cramo alustas kohtumist koheselt hoogsalt ning haaras eduseisu, mis kestis kuni lõpuni välja. Esimene veerandaeg võideti seisuga 22:21, kuid juba teises vaatuses tehti esimesed sammud, mis andsid Venemaa tippklubile tormihoiatuse - Cramo mehed nüpeldasid vastaseid lausa 27:8.

Kolmandal veerandajal lepiti 13:13 viiki, kuid viimasel veerandajal lisati gaasi juurde ning kindlustati 23:21 võit. Lisaks tunnistab üldseis 85:63, et Eesti kossutiim murdis Unicsi needuse, mis kestis ligi kuus aastat.

Maarjamaa klubi parimaks kerkis lätlane Aigars Škele, kelle arvele kanti 15 punkti ja kolm korvisöötu. Talle järgnesid 14 silmaga Kristjan Kangur, Sander Raieste ning Kyle Vinales.

Kaasani Unicsi resultatiivseimaks meheks oli venelane Valeri Likhodei, kes skooris kümme punkti ning assisteeris kaaslaseid kahe sööduga. Sama punktiarvu said enda nimele ka Jamar Smith ja Alex Tyus.

Mäng tervikuna järelvaadatav:

Enne mängu (eelvaade Kalev/Cramo koduleheküljelt):

Kalev/Cramo läheb kodumängule vastu hea emotsiooni pealt, sest teisipäeval alistas meeskond võõrsil mõnevõrra üllatuslikult Nižni Novgorodi 76:74. Ka kevadine pronksiklubi Kaasan on olnud viimasel nädalal edukas, alistades Ühisliiga avavoorus Astana 81:72 ja Eurocupi teises voorus 80:67 Ljubljana Olimpia.

Unicsi mängu on hooaja alguses vedanud oodatult ameeriklased Errick McCollum, Alex Tyus ja Jamar Smith, kes viskasid kahes viimases kohtumises meeskonna 161 punktist koguni 109. Tagamehed McCollum ja Smith mängivad Unicsis mitmendat hooaega ning on liidrirolliga juba harjunud. Kokku mängib Unicsis tänavu lisaks venelastele, kellest tuntuim on ilmselt Jevgeni Kolesnikov, neli ameeriklast, kaks kreeklast (Konstantinos Kaimakoglou ja Vangelis Mantzaris) ja üks islandlane (Haukur Palsson). Meeskonda juhendab kolmandat hooaega kreeklane Dimitris Priftis.

Kalev/Cramo eest teeb laupäeval Ühisliiga-debüüdi Jamaica päritolu Briti keskmängija Ryan Richards, kes võidumängus Nižni üle ei saanud viisaprobleemi tõttu mängida.

Kalev/Cramo koosseis Kaasani Unicsi vastu: Sander Raieste, Sten Sokk, Tanel Kurbas, Kristjan Kangur, Janari Jõesaar, Martin Dorbek, Aigars Škele, Kristjan Kitsing, Martin Paasoja, Ryan Richards ja Kyle Vinales.

Kalev/Cramo on mänginud Ühisliigas Martin Müürsepa endise koduklubi Unicsiga 19 korral ja võitud ühe (2013. a. novembris, 60:57), kui rumeenlane Vlad Moldoveanu kogus 17 punkti ja 12 lauapalli.

Pärast Unicsi-mängu jääb Kalev/Cramol oktoobris Ühisliigas pidada veel kaks kohtumist, kodus Peterburi Zeniidiga (21.10) ja võõrsil Permi Parmaga (26.10).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles